Equipaments oberts

El Teatre Municipal Cal Bolet i l'Auditori Municipal de Vilafranca del Penedès acullen totes les activitats culturals d'iniciativa local que la ciutadania vilafranquina vol organitzar-hi.

A banda de la programació artística professional de teatre, dansa, música i circ que es prepara i s'ofereix al públic cada temporada, els dos equipaments treballen per acollir altres actes culturals igualment importants: els que organitzen entitats, escoles i associacions locals, així com projectes i programes artístics i educatius d'àmbit més ampli que ajuden a construir una oferta cultural variada i d'abast comarcal.

Festivals, concerts, mostres, actes nadalencs, cicles i actvitats diverses configuren, juntament amb la programació artística professional, un calendari cultural que ocupa el teatre i l'auditori de setembre a juny. 

Aquestes activitats consoliden els espais escènics municipals com a referent cultural de la col·lectivitat vilafranquina. 

Mostra de Teatre i Escena Jove

Mostra de teatre Infantil

L’any 2019 la Mostra de teatre Infantil va fer 20 anys.
Un aniversari que demostra que el teatre segueix ben viu entre les inquietuds de la gent més jove de Vilafranca, que continua dedicant hores i esforços fora d’horari escolar a entendre, aprendre i fer teatre.
En aquests vint anys, el Teatre Cal Bolet ha acollit més de 4.500 alumnes i s’hi han fet més de 320 obres teatrals. Tota una experiència plena d’esforç, diversió, talent, aplaudiments i tot el que s’aprèn quan el teatre obre les portes.
A la primavera, el teatre es reserva pràcticament en la seva totalitat per acollir els assajos dels més de 15 grups participants d’alumnes de primària i alguns dels primers cursos de secundària que habitualment conformen la Mostra Infantil de Teatre.
La Mostra surt a escena cada any al llarg d’un cap de setmana en el qual passen pel Teatre Cal Bolet gairebé un miler d’espectadors.
La nauralesa mateixa de la Mostra fa que el seu públic sigui, probablement, dels més heterogenis de la temporada.

Mostra de Teatre 2023

Mostra de Teatre 2022 

Escena Jove

L’alumnat de secundària, estudiants o no del batxillerat artístic, participa molt activament en aquest esdeveniment teatral, fins al punt d’haver de crear l’Escena Jove, un altre cap de setmana teatral, habitualment posterior a la Mostra.
La voluntat d’espaiar els espectacles respon també a l’objectiu que els joves artistes esdevinguin, també, públic.
La llavor del teatre a Vilafranca s’alimenta cada any amb la Mostra i l’Escena Jove i aquesta és una de les tasques elementals d’un teatre públic: obrir-se a la ciutadania de totes les edats, obrir-se al públic que ve per primera vegada i sembrar la llavor del teatre entre els més joves amb la voluntat que hi tornin.
Encarem noves edicions amb un desig compartit: llarga vida al teatre!

Escena Jove 2023

Escena Jove 2022

Usos ciutadania

El Teatre Cal Bolet i l'Auditori Municipal són equipaments públics al servei de la ciutadania. A banda de la programació professional, tots dos equipaments estan oberts als usos que els centres educatius, entitats i associacions de la vila necessitin.

S'estableix anualment un lloguer gratuït per a les escoles públiques i privades de Vilafranca i les entitats sense afany de lucre de Vilafranca que desenvolupin la seva activitat en el sectors del teatre, la dansa i la música i que estiguin inscrites en el registre d’entitats de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

Un cop calendaritzada la programació professional, les reserves d'usos es reparteixen seguint l'odre de Conveni d’usos escolars provinents de la Diputació (projecte Anem al Teatre) - Reserves de l’Ajuntament de regularitat anual (Festivitats i Fires) - Associacions i entitats vinculades a l’àmbit del teatre, la dansa i la música.

Les entitats sense afany de lucre de Vilafranca que no desenvolupin la seva activitat principal en el sectors del teatre, la dansa i la música interessades en organitzar actes al teatre Cal Bolet i l'Auditori així com les entitats sense afany de lucre d’altres poblacions de la comarca de l’Alt Penedès i les escoles públiques i privades d’altres poblacions de la comarca de l’Alt Penedès gaudiran de descomptes importants en el preu del lloguer.

L'oferta d'usos del teatre i l'Auditori, sumada a l'oferta de la programació professional i altres activitats es traduiex en una mitjana de gairebé 300 dies anuals d'ocupació dels espais.

Els mesos de juliol i agost es reserven per les intervencions de manteniment que els equipaments necessiten.

Les disposicions concretes dels usos i lloguers dels equipaments les podeu consultar en els enllaços següents:

Lloguer i ús del Teatre Cal Bolet
Lloguer i ús de l'Auditori Municipal