Dansòmetre

El Dansòmetre és el Festival de Dansa de Vilafranca que el 2022 arribarà a la seva cinquena edició amb l’objectiu d’apropar la dansa a la ciutadania i construir un projecte de llarg recorregut.

El Festival creix al voltant del Dia Internacional de la Dansa, que se celebra cada any arreu del món, el 29 d’abril.

La programació del festival inclou espectacles professionals i mostres escolars, així com espais lliures per dansar al carrer i espectacles gratuïts oberts al públic.

El gran nombre d'escoles de dansa existents a Vilafranca permet oferir una mostra de carrer que és un bon aparador de la diversitat d’estils que es ballen i es treballen a la vila i ens ajuda a valorar l’esforç que representa formar-se en aquesta disciplina. Al voltant d'aquesta mostra de les escoles al carrer, el programa del Dansòmetre inclou espectacles professionals de primer nivell. En anteriors edicions, el festival ha comptat amb la presència i actuacions d'artistes i companyies com Miquel Barcelona, Pere Faura, Du'K'tO, el Ballet de Barcelona o les vilafranquines Aina Alegre, que va inaugurar el Festival l'any 2018 amb Le Jour de la Bête i hi va tornar al Dansòmetre 2021 amb Estudi 3. La persistència del picar, així com Olga Álvarez i la seva companyia La Taimada amb espectacles com El octavo día i LO.LI.TA i les seves classes magistrals de tècnica Presence.

Les restriccions de moviment i de públic que s'han generat a partir de la pandèmia del 2020 han afectat les darreres edicions del festival, que s'ha reinventat per oferir i compartir dansa de manera virtual des dels interiors de les cases, els patis i les escoles gràcies a la participació de professionals i amateurs i combinar aquesta oferta virtual amb espectacles professionals d'aforament restringit. 

El Dansòmetre encara les properes edicions amb la voluntat de tornar al carrer i tornar a establir complicitats amb el públic amb la màxima seguretat possible.

Dossier de premsa Dansòmetre 2022