Anem al Teatre

L'Ajuntament de Vilafranca acull i promociona el programa Anem al teatre. Es tracta d'un programa organitzat per la Diputació de Barcelona en col·laboració amb els ajuntaments, que ofereix espectacles d'arts escèniques i musicals als alumnes d'educació infantil, primària, secundària, batxillerat i cicles formatius. 

La programació destaca per la qualitat artística i idoneïtat pedagògica de les obres. Una comissió d'experts selecciona les propostes escèniques i musicals més adients per a cada nivell educatiu. Totes tenen la seva corresponent guia didàctica.

A Vilafranca del Penedès l'oferta d'aquest programa es fa extensiva a tota la comarca i l'alumnat de l'Alt Penedès visita el teatre Cal Bolet i l'Auditori Municipal per assistir als espectacles que els seus centres educatius trien i treballen prèviament.

La programació de l'Anem al Teatre es manté durant tot el curs escolar i garanteix una magnífica oferta escènica i musical per a alumnat de totes les edats.

Les dades de participació durant el curs 2019/2020 a l'Alt Penedès van ser de 27 municipis, 6.410 alumnes, 27 funcions i 39 centres docents.

En un curs menys normalitzat com ha estat el del 2020/2021 ha estat de 12 espectacles, 28 sessions i un total de 5.114 alumnes.

Curs 2021 / 2022

L’Anem al teatre 2021/2022 comença aquest novembre al Teatre Cal Bolet amb un espectacle de circ.

Continua la col·laboració entre l’Ajuntament de Vilafranca i la Diputació de Barcelona  per implementar l’oferta cultural estable per a l’alumnat de Vilafranca i la comarca

El programa Anem al teatre porta més de 25 anys apropant la cultura a més de 90.000 espectadors.

El teatre, la música la dansa i el circ es treballen com un activitat formativa més i es dona l’oportunitat a l’alumnat que hi participa de viure aquestes experiències culturals dins del seu horari escolar.

Aquest curs 2021-2022 al teatre Cal Bolet i l’Auditori Municipal es podran veure 15 espectacles de gèneres i disciplines diversos.

A infantil i primària es veuran 4 espectacles de dansa, 4 de música, 2 de teatre, 1 de titelles i 1 de circ.

A secundària, batxillerat i cicles formatius se’n veurà 1 de circ, 1 de dansa i 1 de música.

Pels equipaments escènics municipals de Vilafranca passaran companyies i grups consolidats com els Brodas Bros, la Cia. Voël, la Cia. Moveo o els Bufa&Sons.

El programa Anem al teatre és una aposta de futur i un treball que significa, per alguns d’aquests alumnes, una oportunitat única per gaudir de la cultura.

Consulteu les notícies relacionades amb ANEM AL TEATRE en el següent enllaç.