Anem al Teatre

L'Ajuntament de Vilafranca acull i promociona el programa Anem al teatre. Es tracta d'un programa organitzat per la Diputació de Barcelona en col·laboració amb els ajuntaments, que ofereix espectacles d'arts escèniques i musicals als alumnes d'educació infantil, primària, secundària, batxillerat i cicles formatius. 

La programació destaca per la qualitat artística i idoneïtat pedagògica de les obres. Una comissió d'experts selecciona les propostes escèniques i musicals més adients per a cada nivell educatiu. Totes tenen la seva corresponent guia didàctica.

A Vilafranca del Penedès l'oferta d'aquest programa es fa extensiva a tota la comarca i l'alumnat de l'Alt Penedès visita el teatre Cal Bolet i l'Auditori Municipal per assistir als espectacles que els seus centres educatius trien i treballen prèviament.

La programació de l'Anem al Teatre es manté durant tot el curs escolar i garanteix una magnífica oferta escènica i musical per a alumnat de totes les edats.

Les dades de participació durant el curs 2019/2020 a l'Alt Penedès van ser de 27 municipis, 6.410 alumnes, 27 funcions i 39 centres docents.

En un curs menys normalitzat com ha estat el del 2020/2021 ha estat de 12 espectacles, 28 sessions i un total de 5.114 alumnes.

Curs 2021 / 2022

 

L’Anem al teatre 2021/2022 comença aquest novembre al Teatre Cal Bolet amb un espectacle de circ

Continua la col·laboració entre l’Ajuntament de Vilafranca i la Diputació de Barcelona  per implementar l’oferta cultural estable per a l’alumnat de Vilafranca i la comarca

El programa Anem al teatre porta més de 25 anys apropant la cultura a més de 90.000 espectadors.

El teatre, la música la dansa i el circ es treballen com un activitat formativa més i es dona l’oportunitat a l’alumnat que hi participa de viure aquestes experiències culturals dins del seu horari escolar.

Aquest curs 2021-2022 al teatre Cal Bolet i l’Auditori Municipal es podran veure 15 espectacles de gèneres i disciplines diversos.

A infantil i primària es veuran 4 espectacles de dansa, 4 de música, 2 de teatre, 1 de titelles i 1 de circ.

A secundària, batxillerat i cicles formatius se’n veurà 1 de circ, 1 de dansa i 1 de música.

Pels equipaments escènics municipals de Vilafranca passaran companyies i grups consolidats com els Brodas Bros, la Cia. Voël, la Cia. Moveo o els Bufa&Sons.

El programa Anem al teatre és una aposta de futur i un treball que significa, per alguns d’aquests alumnes, una oportunitat única per gaudir de la cultura.

Aquesta setmana han començat les funcions d’aquest curs al Teatre Cal Bolet amb Absurd, un espectacle de circ de la companyia Circ Vermut que ha aplegat més de 300 alumnes en cadascuna de les tres sessions programades.