Notícia

S’inicia la nova temporada de “Llegir el teatre”

17 de octubre de 2022

Tornem a llegir et teatre

La proposta l’organitza la biblioteca Torras i Bages i el Teatre Nacional de Catalunya (TNC), amb la col·laboració del Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca i el conductor de l’activitat, Valeri Laguna.

Aquest dimecres 19 d’octubre s'ha iniciat la nova temporada 2022/2023 del club de lectura “Llegir el Teatre”, el cicle de clubs de lectura sobre textos teatrals que té per objectius millorar la formació dels espectadors de teatre i enriquir el fet teatral alhora que donar suport a les biblioteques públiques de Catalunya per al desenvolupament de clubs de lectura de teatre de qualitat, impulsar l'edició de textos teatrals i incrementar els fons sobre teatre de les biblioteques públiques de Catalunya. 

Les trobades dels lectors, que prèviament han llegit el text, tindran lloc a l’Escorxador a partir d'aquesta data i seran conduïdes i dinamitzades per Valeri Laguna, vinculat al teatre i membre de la Comissió de programació del teatre Cal Bolet. 

 En aquesta edició, a Vilafranca, hi ha previstes nou trobades amb la participació de dinou lectors. 

Cada sessió està dedicada a un text de la programació del TNC o de Cal Bolet. En aquesta edició, es podrà gaudir de la lectura El Sensespai de Lara Díez Quintanilla, dramatúrgia que es podrà veure a Vilafranca el proper divendres 18 de novembre a les 20h a càrrec de Flyhard Produccions.

També es podrà gaudir de l’anàlisi i les lectures de Zona Inundable de Marta Barceló, de Moriu-vos de Cultura i Conflicte i Anna Mª Ricart, de Uppgivenhet de Daniel J Meyer, de Terra Baixa d’Àngel Guimerà o de El temps i els Conway de de J.B. Priestley, entre d’altres.