Notícia

Paraules als Claustres programa 11 activitats i 3 exposicions

08 de maig de 2023

Per 13a edició arriba al claustre de Sant Francesc el cicle Paraules als Claustres sota l’organització de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca. Enguany el cicle amplia la seva temporalitat i des del mes de maig fins al mes d’octubre el claustre de Sant Francesc es convertirà en l’epicentre vilafranquí d’espectacles artístics multidisciplinaris on la paraula es converteix en l’eix vertebrador de totes les propostes.

La presentació ha tingut lloc aquest matí al mateix claustre amb la presència del regidor de Cultura, Ricard Rafecas, i del cap tècnic de la regidoria, Àngel Hom.

Paraules als Claustres és una iniciativa cultural de proximitat que permet, per una banda, oferir espectacles de petit format en marcs patrimonials i, per altra, esdevenir també una oferta cultural oberta, diversa i plural que acull diferents disciplines artístiques i expressives.

Són actes que vinculen el claustre de Sant Francesc amb la paraula i que volen reivindicar aquest espai com un lloc que propiciï la reflexió, el pensament, el coneixement i la creació. Un espai per gaudir de calma i on poder estimular l’ànima.

La programació d’enguany està composada per 11 projectes i 3 exposicions que inclouen formats tan variats com recitals de poesia, música antiga, exposicions, lectures dramatitzades, adreçats a tots els públics, sense oblidar la presència del públic familiar ni tampoc l’homenatge i reconeixement a un personatge vinculat a la nostra vila que enguany serà la infermera i escriptora Ramona Via. Tots ells amb la paraula com a vehicle i canal d’expressió principal.

Homenatge a Ramona Via

Les activitats començaran aquest diumenge 14 de maig amb el recital Místics, amb Jordina Biosca (veu) i Ravid Goldschmit (handpan), al claustre de Sant Francesc i finalitzaran  el 5 d’octubre amb la lectura dramatitzada El plaer de la tristesa, a partir de Nit de Reis: diari d’una infermera de 14 anys, de Ramona Via, a càrrec d’Arnau Puig (adaptació i dramatúrgia), i de les vilafranquines Gisela Guitart i Aïna Tomàs (interpretació). Tal com comentava Àngel Hom, aquest darrer espectacle és una “reformulació de la jornada que anteriorment obria el cicle i que estava dedicada a alguna personalitat de les lletres vilafranquines. Enguany serà un espectacle d’homenatge a la vilafranquina Ramona Via”.

De les 11 activitats programades, 5 gratuïtes i 6 seran de pagament. Sobre els espectacles de pagament, Hom comentava que la programació és “de molta qualitat i són espectacles professionals. S’ha d’entendre que la cultura té un valor. És una prova pilot i hem de veure com acaba funcionant”.

Les entrades es podran adquirir a la mateixa web on es poden comprar per als espectacles del teatre Cal Bolet i l’Auditori Municipal Maria Rosa Juncosa espectacles.vilafranca.cat.

Tota la informació del cicle es pot trobar a cultura.vilafranca.cat.