Notícia

L’Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya a l’Auditori

10 de novembre de 2021

L’Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya portarà el seu espectacle Trencadís, aquest diumenge 14 de novembre, a les 19h, a l’Auditori Municipal de Vilafranca. La formen joves intèrprets de diferents gèneres musicals com el tradicional, el jazz o la clàssica i provinents d’arreu dels Països Catalans. Conformen una formació instrumental única que innova des de la tradició i vol ser altaveu per a la cultura popular.

L’Ajuntament de Vilafranca és un dels col·laboradors d’aquest projecte emergent que va inaugurar la Fira Mediterrània d’enguany i s’ha presentat ja amb molt d’èxit al teatre principal d’Olot o com a cloenda del 21è Festival nacional de poesia al Teatre-Auditori Sant Cugat.

Trencadís és un concert compost i dirigit per Dani López, per a més de trenta músics i la cantant solista Anna Ferrer, que recull dotze poemes musicats de poetes i poetesses d’arreu dels Països Catalans com Josep Pedrals, Clara Fiol, Rosa Vilanova, Enric Casasses, Sònia Moya Mireia Calafell, Juana Dolores Romero o la poeta vilafranquina Anna Gual.

Per conèixer millor la feina de l’OMAC, a l’Escola Municipal de Música Ma Dolors Calvet es realitza una acció de llarga durada per a l'alumnat de música tradicional. L'Orquestra ha adaptat una partitura per a aquests alumnes i el proper 19 de novembre tindrà lloc una sessió conjunta entre alumnes i orquestra en la que s'exposarà el tractament que fa l’OMAC dels instruments tradicionals del país dins del món de la música contemporània. La sessió finalitzarà amb una interpretació conjunta, a porta tancada, d'un dels temes del repertori.

Fotografia: David Ruano

OMAC

Composició i direcció musical: Daniel López

Direcció artística: Martí Torras

Cantant: Anna Ferrer

Plantilla instrumental: Adrià Grandia, viola de roda i tarota; Alba Careta, trompeta; Albert Dondarza, violí; Anna Urpí, violí; Apel·les Carod, violí; Cati Plana, acordió diatònic; Cristina Boixadera, baixó; Darío Barroso, guitarra; Elias Porter, viola; Francina Mercadal, trombó; Iu Boixader, contrabaix; Ivan Alcazo, tible; Ivó Jordà, gralla i tarota; Joana Fugaroles, viola; Joana Gumí, violí; Jordi Montasell, fiscorn; Josep Cordobés, bateria; Manu Sabaté, clarinet baix, tenora i gralla; Marc Vall, percussió; Marçal Ramon, acordió diatònic; Maria Antònia Gili, trompeta; Maria Puertas, tuba; Martí Villegas, fiscorn; Mireia Vila, violí; Montse Soques, flabiol; Núria Casas, contrabaix; Pau Puig, dolçaina i sac de gemecs; Pere Olivé, percussió, i Rosa Rodríguez, tenora.

​Tècnic de so: Pau Vinyoles
Tècnic d'il·luminació: Bernat Tresserra
Disseny d'escenografia: Martí Torras
Dramatúrgia: Martí Torras i Dani López
Vestuari: Miriam Ponsa
Fotografies i imatge gràfica: David Ruano
Disseny gràfic: Oriol Piferrer
Audiovisuals: Marta Rodriguez, Joanot Cortès i Alejandro Fernandez
Producció: David Coll i Marçal Ramon
Comunicació: Ivó Jordà

Espectacle emmarcat en la programació d'adults. Consulteu les condicions d'accés a les sales per a menors i el protocol de seguretat i mesures Covid-19.

Durada: 60 min

Més informació: https://espectacles.vilafranca.cat/