Notícia

La Gala de la nova temporada aplega 11 artistes i més de 200 persones de públic

19 de gener de 2023

La gala, conduïda per la periodista vilafranquina Laia Paretas, s’ha iniciat amb un tastet musical de l’espectacle Guillermotta, protagonitzat per Jordi Vidal, amb Jordi Cornudella al piano.

 A la gala també hi ha va ser present el regidor de Cultura, Ricard Rafecas que va destacar que "ja són més de més de 3.000 persones que tenen el nou carnet de Cal Bolet i l’Auditori. Persones que ens fan confiança i pensem en elles quan continuem la col·laboració amb el programa Apropa Cultura o amb Escena 25, perquè volem apropar la Cultura als perfils més diversos de la població. També hi hem pensat quan hem mantingut uns abonaments i descomptes que han funcionat bé, i quan hem renovat un conveni amb la Sala Flyhard, la companyia resident del teatre, que té tan bona acollida entre el públic de ViIafranca i comarca". 

El regidor ha explicat també que es realitzaran un total de 9 concerts, 7 obres de teatre i 3 espectacles de dansa, dos d’ells, emmarcats dintre del Dansòmetre, que es realitzarà el mes d’abril, coincidint amb el Dia de la Dansa.

La presentadora del gala, la periodista Laia Paretas, va repassar els espectacles Com a Casa, que seran també els protagonistes de la nova temporada. La Camerata Penedès realitzarà dos concerts on també hi participaran el Tempus Trio i el famós clarinetista Pablo Barragán. D’altra banda, la companyia Flyhard, ja ha exhaurit entrades per l’espectacle La pell fina que presentarà el proper diumenge 26 de febrer. Clara Cols i un dels protagonistes de l’espectacle, el penedesenc Biel Duran, van explicar el perquè de l'exit d'aquesta comèdia generacional.

Cal Bolet també acollirà Flor de Maig, l'últim treball del ballarí penedesenc Xavier Gumà, present a la gala, que es va mostrar il·lusionat amb aquest projecte, que treballa sobre les arrels tradicinonals, incorporant elements de dansa contemporània i dansa urbana. Durant la gala, el públic va poder veure un fragment de l'espectacle, interpretat per la ballarina i també directopr de la companyia Verònica Hernández Royo

L'espectacle va continuar amb una entrevista a la ballarina Montse Colomé, una de les protagonistes de l’espectacle Moriu-vos, que ha fet una crida per a persones majors de 70 anys de Vilafranca que vulguin participar a l’espectacle del proper diumenge 12 de febrer.

Finalment, l’Anna Roig va finalitzar l'acte interpretant en directe Una abraçada de mare, el primer senzill del seu nou disc Aportar bellesa al món, que estrenarà a l'Auditori Maria Rosa Juncosa el proper diumenge 26 de març.

Més de 200 persones van assistir a la gala, que s'ha convertit en un espectacles més de la programació i va oferir, en acabar, una copa de vi gentilesa de Pinord.