Notícia

Els espectacles professionals arriben al Dansòmetre 2021

17 de maig de 2021

El cap de setmana passat, el Festival de Dansa de Vilafranca del Penedès Dansòmetre ja va iniciar les classes magistrals de les Escoles de Dansa. Durant tot dissabte, l’Escola de Dansa Assumpta Trens, Gimdans, l’Escola Montagut i Cascavells, van oferir diferents classes virtuals per a totes les persones interessades en la dansa.

Tanmateix, el gruix d’activitats del Dansòmetre, però, es concentra durant tota aquesta setmana amb diferents activitats i espectacles professionals.

Classe magistral Tècnica Presence–Olga Álvarez

Aquest dimecres 28 d’abril, al Teatre Cal Bolet de Vilafranca, es realitzarà un taller formatiu sobre la tècnica Presence. El taller l’impartirà l’Olga Álvarez, membre de la companyia de dansa La Taimada. Hi ha dos grups per aquesta formació. El primer grup iniciarà la formació a les 18h i el segon grup a les 19h. Actualment les classes estan plenes, però es recomana seguir les xarxes socials d’Espectacles Vilafranca per si hi hagués alguna vacant.

La tècnica Presence busca la consciència del gest i del moviment. És una tècnica per aprofundir en la presència escènica, per saber com fem servir el nostre cos, i com el projectem. És una tècnica corporal que aprofundeix en l’exploració i l’autoconeixement del cos i de la seva mobilitat. Amb el treball d’aquesta tècnica, es pot cartografiar el cos mentre les persones es mouen, ballen o interactuen amb els altres, per tal de tenir una clara consciència del pes de la nostra presència.

 

Cafuné, el primer espectacle professional del Dansòmetre 2021

Dijous 29 d’abril, a les 17h i a les 18.30h, al pati de l’Escorxador, es podrà gaudir del primer espectacle professional del Dansòmetre 2021. Cafuné de la Cia. Du’K’tO és la proposta inaugural. Aquest espectacle és una simbiosi entre circ i dansa per explicar-nos els diferents estats dins d’una relació.

Les entrades per aquest espectacle són gratuïtes i només cal registrar-se a través de la pàgina web http://entrades.vilafranca.cat

Dia Internacional de la Dansa

Dijous 29 d’abril és el Dia Internacional de la Dansa. Per celebrar-ho, l’Escola de Dansa Assumpta Trens, Gimdans, l’Escola de Dansa CAS, Cascavells i l’Escola Montagut han realitzat diferents vídeos mostrant part del seu treball diari. Aquests vídeos es podran veure a través de les seves xarxes socials, les xarxes socials d’Espectacles Vilafranca i per Penedès TV.

La vilafranquina Aina Alegre presentarà el seu treball inspirat en el Ball de Pastorets de Vilafranca

ESTUDI 3. La persistència del picar és el treball que la vilafranquina Aina Alegre presentarà aquest divendres 30 d’abril, a les 20h, al Teatre Cal Bolet. Estudi 3 és una performance creada a partir d’un recull de converses amb persones vinculades al Ball de Pastorets de Vilafranca del Penedès i forma part d’una col·lecció d’estudis de recerca de pràctiques físiques, oficis i danses que impliquen el gest de picar a terra o sobre una superfície i que en conseqüència produeixen una ressonància corporal.

L’entrada per ESTUDI 3. La persistència del picar es pot comprar a espectacles.vilafranca.cat i també inclou l’espectacle LO.LI.TA de la Cia. La Taimada.

 

La Taimada presenta l’adaptació de LO.LI.TA.

Aquesta companyia amb accent vilafranquí presentarà l’adaptació del clàssic de Nabokov. La innocència, la bellesa i la degradació són tres dels eixos que vertebren aquesta obra literària. La Taimada l’adapta defugint dels significats estereotipats i suggereix sonoritats i imatges ocultes. La interpretació anirà a càrrec de Morgane Viennet i Jordi Cabestany. L’obra està dirigida per Olga Álvarez i el mateix Jordi Cabestany.

L’entrada per LO.LI.TA de la Cia. La Taimada, es pot comprar a espectacles.vilafranca.cat i també inclou l’espectacle ESTUDI 3. La persistència del picar d’Aina Alegre.

Una companyia de ballet clàssic per tancar el Dansòmetre 2021

El Ballet de Barcelona oferirà l’espectacle Mixed Bill aquest diumenge 2 de maig, a les 19h, al Teatre Cal Bolet. Aquesta companyia va ser creada pel barceloní Carles Renedo i per l’americà Chase Johnsey, tots dos ballarins amb una llarga trajectòria en el món de la dansa professional.

En el primer acte, el Ballet de Barcelona presentaran un repertori clàssic, amb: Festival de les Flors de Genzano, Frescos Animats, el Corsari i la Mort del Cigne. En el segon acte, es veurà Together, un treball grupal d’estil americà tipus Balanchine, reconegut per l’exigència, el dinamisme i la rapidesa.

L’entrada per Mixed Bill es pot comprar a través de la web espectacles.vilafranca.cat