Notícia

El Teatre Cal Bolet i l'Auditori Municipal participen del projecte del Passaport Edunauta

25 de octubre de 2021

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès enceta una nova edició del Passaport Edunauta, una eina que afavoreix que cada infant tingui accés a oportunitats educatives fora de l’escola en condicions d’equitat. Es tracta d’una proposta que connecta tot el potencial educatiu de la comunitat a favor dels infants i reconeix que s’aprèn en molts moments, a molts espais i de maneres molt diverses.

Vilafranca del Penedès és un dels municipis on, des del curs passat, s’està implementant el Passaport Edunauta, amb la participació de les 10 escoles d’educació infantil i primària de la Vila i de l’escola d’educació especial Delta-Espiga, i amb la col·laboració d’entitats i equipaments culturals, socials i educatius, perquè els infants aprenen en tot moment i a tot arreu.

El Teatre Cal Bolet i l'Auditori Municipal són dos dels espais en els quals la canalla podrà segellar el seu passaport acreditant la seva experiència cultural.

Amb aquest projecte, l’Ajuntament dona resposta a algunes de les línies d’actuació municipals en matèria educativa, com és el reconeixement dels aprenentatges que tenen lloc dins i fora de l’aula amb una visió d’Educació 360, la que veu els infants en la seva totalitat i la que veu tots els espais com a llocs de possibles d’aprenentatges. El passaport és l’eina que permet fer aquesta connexió.

El projecte pilot del curs passat ha estat valorat de manera molt positiva tant pels centres educatius com per les entitats educatives i socials participants i és per aquest motiu que aquest curs escolar s’ha apostat per la seva consolidació a Vilafranca.

Com a novetat, en aquesta etapa de consolidació del projecte al municipi, el Capità Edunauta va a totes les escoles de Vilafranca, a repartir els passaports i a oferir el catàleg d’activitats a tots els i les edunautes de 3r i 4rt de primària, motivant-los a participar a la recerca dels superpoders edunautes.