Notícia

El Festival Dansòmetre arriba a la seva sisena edició

03 de maig de 2023

El Dansòmetre arriba a la seva la seva sisena edició

Des del 24 fins al 29 del passat mes d’abril, el festival de Dansa de Vilafranca ha portat a la vila els espectacles professionals Rèquiem Nocturn, el darrer treball del coreògraf  Pere Faura: un espectacle sobre la mort, un gran rèquiem festiu i ple de purpurina amb un repartiment multi-disciplinari i multi-generacional de 9 intèrprets, dos músics en directe i la col·laboració especial de Francesc Orella. I també l’espectacle d’arrel local Flor de Maig, de Xavier Gumà i Veronica Hernández Royo: una nova mirada des d’una perspectiva postmoderna, la fusió de llenguatges on la Dansa d’arrel és la base i es transforma, a través del diàleg amb la Dansa urbana i contemporània. El públic assistent a l’espectacle de Flor de Maig va assistir posteriorment a una tertúlia sobre la seva creació i sobre el seu rerefons històric, de la mà de l’historiador Marçal Díaz.

El festival es va iniciar amb el taller taller d’expressió corporal i moviment que va impartir a l’Espai Jove La Nau la coreògrafa Heika Villar, membre de la companyia Sound de Secà que presentaran el seu espectacle + el proper dia 2 de juny a l’Auditori Maria Rosa Juncosa.

Per tancar el Dansòmetre’23, les escoles van celebrar, com cada any, la mostra del Dia de la Dansa al carrer, celebrada enguany coincidint amb el Dia Internacional de la Dansa, el 29 d’abril a la plaça de la Sardana..

La jornada va començar a les 11:30h del matí amb una ballada de sardanes amb la Cobla Catània i la Colla Sardanista Maragda del Penedès i a partir de les 16:30h, set escoles de dansa locals van mostrar al públic de Vilafranca coreografies de diverses disciplines i estils que han treballat durant el curs. Hi van participar l’Associació Cascavells, Més Gimdans, Escola Montagut, Escola de Dansa CAS, Escola de Dansa Assumpta Trens i dos centres que hi ha participat per primera vegada: Golden Dance Lab i Fania Dance Studio.


L’Associació de veïns de Sant Julià va col·laborar en l’organització, cedint els espais del seu local als més de 400 ballarins i ballarines i oferint una barra amb refrescos al públic assistent.

La trobada del Dia de la Dansa al carrer va aplegar més de 500 persones de públic.