Notícia

El Barnasants torna al Penedès

06 de març de 2024

Vilafranca del Penedès i Gelida acolliran enguany un total de tres concerts en el marc de la 29a edició del projecte cultural en xarxa
El  Barnasants, dedicat a la cançó d’autor i que es va iniciar el passat 26 de gener i finalitzarà el proper 18 de maig, tornarà a aterrar una edició més a la comarca de l’Alt Penedès amb tres concerts a Vilafranca del Penedès i Gelida.

La presentació d’aquestes actuacions s'ha fet aquest dilluns 4 de març a Les Golfes de Gelida amb la presència dels regidors de Cultura i del director del Barnasants, Pere Camps. Camps explica que enguany aquesta comarca acollirà tres concerts, entre els quals destaca la presentació a Viafranca del darrer treball de Renaldo & Clara, també un concert de Bewis de la Rosa per presentar el seu àlbum de debut i finalment un de Maria Rodés, que tancarà l’edició a l’Alt Penedès amb un concert a Gelida. Tot plegat és una mostra del treball en xarxa imprescindible per continuar apostant per aquest territori com a seu del Barnasants”.
L'Àngels Dalmau, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès -que enguany serà la seu de dues actuacions-, destaca que “com a municipi, estem molt contents de poder seguir acollint espectacles tan potents, amb propostes innovadores i que ens parlen d’història. Formar part del Barnasants augmenta el valor de la nostra programació musical i ens permet estar connectats de manera més sòlida al teixit cultural del país i és per això que per nosaltres és un plaer participar de la seva programació.Només em queda felicitar el Festival per aquests 29 anys de feina constant per promoure la cançó d’autor, sempre amb l’empenta d’un equip de professionals que vetlla dia rere dia per la indispensable tasca de mantenir viva la cultura al nostre país”.

El primer concert del Barnasants 2024 a l’Alt Penedès serà el pròxim 10 de març a l' Auditori Maria Rosa Juncosa de Vilafranca del Penedès. El protagonistes seran Renaldo & Clara, a partir de les 19 h presentaran el seu darrer treball La boca aigua. Els lleidatans Renaldo & Clara, encapçalats per la cantant Clara Viñals, presenten el resplendent àlbum La boca aigua (Primavera Labels, 2023). Tot i que la bandautora es podria haver escarxofat a l’ombra de l’excel·lència de L’amor fa calor (Primavera Labels, 2020), ha preferit avançar pel territori del pop sense mapejar de La boca aigua. El pop observacional entre reflexos urbans i transparències
r’n’b de Renaldo & Clara ha estat elegit com el millor disc català de l’any per la crítica.
Les entrades per aquest concert ja es poden adquirir en aquesta web. 

A continuació, serà el segon concert a Vilafranca del Penedès qui entomarà el relleu del Barnasants 2024 a l’Alt Penedès. I ho farà amb amb una actuació al Claustre dels Trinitaris el 5 de maig. L’artista multidisciplinària madrilenya Bewis de la Rosa, nascuda com a Beatriz del Monte, canta el seu debut sobre el concepte ‘rap rural’. El seu primer disc, Amor más que nunca (autoeditat, 2023), és una investigació polièdrica que pretén ser una reflexió sobre l’amor i el món rural a través de cançons de hip-hop, latin i folk, textos amb discurs, videoclips i concerts performatius. L’artista fusiona música, dansa i performance amb el suport del productor G. Rams.

I, finalment, l'11 de maig, a les 19 h, serà el torn de Maria Rodés, qui tancarà l'edició del Barnasants a l'Alt Penedès. Des d’una mirada personal, l’artista barcelonina explora la cançó d’autor, el folclore d’arreu,  l’experimentació sonora i també la copla. El resultat és un concert únic, despullat d’artificis i antològic acompanyada per Isabelle Laudenbach a la guitarra.
Les entrades per aquest concert ja es poden adquirir al web www.barnasants.com.