Notícia

Duel poètic Ferrater-Espriu, aquest divendres a Vilafranca de la mà dels actors Jaume Madaula i Dafnis Balduz

12 de juliol de 2022

Aquest divendres 15 de juliol, a les 20h, tindrà lloc al claustre de Sant Francesc, l’espectacle El ring: Ferrater vs Espriu, a càrrec dels actors Jaume Madaula i Dafnis Balduz.

En el centenari del naixement del poeta Gabriel Ferrater i en el cinquantè aniversari de la seva mort, els actors Jaume Maduala i Dafnis Balduz recrearan interpretativament el combat poètic que el 25 d’abril de l’any 1970 va tenir lloc entre els poetes Salvador Espriu i Gabriel Ferrater a l’Hotel Palace de Barcelona en el marc del Primer Festival Popular de Poesia Catalana amb 4.000 entrades venudes i davant la càmera de Pere Portabella. Salvador Espriu va oficiar de poeta nacional, va llegir La pell de brau XXV, i Gabriel Ferrater representava el paper del poeta beat, va llegir la Cançó del gosar poder.

El ring, ha estat dirigit pel poeta, traductor i professor de l’Institut del Teatre Albert Roig. Ha escrit diversos llibres de poemes i d’assaig i ha explorat els aspectes teatrals de la poesia mitjançant diverses performances per a teatre.

L’actor Jaume Madaula ha participat en sèries televisives com La Riera de TV3 durant 6 temporades, Los Protegidos, a Antena 3, Sagrada Família, El Banquillo o Benvinguts a la família de TV3. En teatre ha treballat a La Importància de ser Frank sota la direcció de David SelvasEl Sueño de la Vida, dirigida per Lluís Pasqual al Teatro Español,  El Bon Pare dirigida per David PlanaEls nostres tigres beuen llet, amb Albert Espinosa al Teatre Nacional de Catalunya entre d’altres. Recentment ha participat a la serie de Movistar+, Antidisturbios, i al teatre en l’obra Els Brugarol dirigida per Mònica Bofill, actualment de gira.

Per la seva banda, el vilanoví Dafnis Balduz és actor de teatre, cinema i televisió, conegut sobretot per la seva participació a la sèrie de TV3 Ventdelplà i per les pel·lícules Forasters, de Ventura Pons, on va estar nominat al premi Gaudí a la millor interpretació masculina secundària, i Malnazidos. Va ser guanyador del premi Cinema Gavia al millor actor de teatre per La Golondrina el 2021.

L’acte s’inclou dins el cicle Paraules als Claustres que organitza la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca. L’entrada és lliure però l’aforament és limitat.

ODSODS4