Notícia

Anna Roig, Quimi Portet, Gabriel Kazz i Oriol Casals porten el Barnasants a Vilafranca

15 de febrer de 2023

El 28è festival Barnasants, dedicat a la cançó d’autor, tornarà a aterrar a l’Alt Penedès amb cinc concerts a Vilafranca del Penedès, Gelida i Sant Llorenç d’Hortons. La presentació d’aquestes actuacions s'ha fet aquest dimarts 14 de febrer al Centre Cultural Joana Raspall de Sant Llorenç d’Hortons amb la presència dels tres regidors de Cultura, Ricard Rafecas, Montse Rovira i Jaume Julibert, i del director del Barnasants Pere Camps.

Pere Camps explica que “el Barnasants té enguany una presència espectacular a l’Alt Penedès. Aquí s’hi estrenarà el nou treball de l’Anna Roig, podrem gaudir d’un artista molt consolidat com en Quimi Portet i en Sergi Carbonell pràcticament presentarà el seu treball aquí a la comarca. Èric Vinaixa ens farà delectar amb la seva gran qualitat com a cantautor i amb en Gabriel Kazz i l’Oriol Casals, fem una aposta pel talent local. Cada concert i cada emplaçament serà únic, i això afegeix un valor afegit i un treball en xarxa molt necessari”.

Ricard Rafecas, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès -que enguany serà la seu de tres actuacions-, destaca que “portem ja 5 anys al costat del Barnasants i estem molt contents de seguir-hi estant al costat una edició més. Hi col·laborem amb molt d’entusiasme acollint fins a tres espectacles i fent una aposta pel talent local. Estem contents d’aportar el que aportem, d’acollir el que acollim i que per molts anys en puguem seguir gaudint i continuar col·laborant!”.

El primer concert del Barnasants 2023 a l’Alt Penedès serà el pròxim 24 de març a la Unió Casal Gelidenc, a Gelida. El protagonista serà Sergi Carbonell, qui a partir de les 22.30 hi estrenarà el seu primer disc en solitari: “Refugi”.

Les entrades per aquest concert ja es poden adquirir al web www.barnasants.com, a l’OAC Oficina d’Atenció Ciutadana de Gelida o a la Biblioteca Jaume Vila i Pascual.

Anna Roig, Quimi Portet, Gabriel Kazz i Oriol Casals porten el Barnasants a Vilafranca del Penedès

A continuació, serà Vilafranca del Penedès qui entomarà el relleu del Barnasants 2023 a l’Alt Penedès. I ho farà amb dues actuacions a l’Auditori Municipal Maria Rosa Juncosa i un altre a l’Espai Jove La Nau.

La primera d’elles, el 26 de març a les 19 h, de la mà d’Anna Roig. La cantautora del Penedès signarà el seu últim disc en solitari, “Aportar bellesa al món”, on mostra el seu perfil més personal i reflexiu al voltant del motiu que l’ha dut sempre a fer música. Una declaració d’intencions per la bellesa, la bondat, la veritat i l’harmonia compartint allò que fa que aquest món sigui més bonic.

El 2 d’abril, a les 19 h, serà el torn de Quimi Portet. El cantant vigatà presentarà al Barnasants el disc en directe “Si plou, ho farem al pavelló”. Quimi Portet fa 25 anys que porta una bèstia dins seu. Més enllà dels milions de discos venuts amb Los Burros, Los Rápidos i El Último de la Fila, no ha deixat mai de ser fidel al seu propi univers, on el rock’n’roll es transforma en un vehicle de pensament, ironia i corretja de transmissió d’allò que Bob Dylan va convertir en alta literatura.

I el 12 de maig, a les 20 h, serà el torn a l’Espai Jove La Nau per a un concert doble de la mà de Gabriel Kazz i Oriol Casals. Gabriel Kazz presentarà “Lonely Fire”, el seu àlbum debut, sorgit d’una estada de 5 anys a Londres com a estudiant de música lluny del seu país. Amb la guitarra acústica al capdavant i acompanyat de la seva banda, Kazz combina amb gràcia folk, rock, grunge, downtempo i chamber pop; influenciat per artistes tan dispars com Ben Harper, The Smashing Pumpkins, Incubus o The Weepies. Un emotiu passeig per la ment i l’imaginari musical de Gabriel Kazz.

I el vilafranquí Oriol Casals donarà la benvinguda al seu nou treball “Tot o Res”, 10 cançons plenes d’amor, sentiment i profunditat poètica. Destaca la seva implicació en el projecte el fet de que ell mateix hagi composat la música i la lletra de totes les cançons.

Les entrades per aquests concerts ja es poden adquirir en aquesta web.

Èric Vinaixa tancarà l'edició penedesenca del Festival a Sant Llorenç d’Hortons, coincidint amb la clausura del ViArt 2023 d'aquesta localitat.

El 22 d’abril, a les 22 h, l’artista presentarà el seu treball “La més bonica història”, que aprofundeix en el seu univers personal i deixa entreveure una evolució i orientació en les cançons cap a una atmosfera més lluminosa i positiva, amb sonoritats noves, però sense perdre la manera de fer que defineix el seu estil: elegància, arranjaments preciosistes, intensitat, unes lletres més humanistes que mai. Les entrades per aquest concert ja es poden adquirir al web www.barnasants.com.