Veure tota la programació

Notícies

Descomptes per al Festival Vinyasons

25/06/2019


Encara no teniu l'entrada del Festival VinyaSons Ametller Origen?

Des del dia 28 de juny i fins el 8 d’agost veniu a viure a gaudir dels maridatges de vins i gastronomia amb la música en directe d'artistes com Pavvla, Sara Terraza, Felix Rossy Quintet, Guillem Roma, Sara Terraza, Marina Tuset, In Crescendo, Paula Valls, Les Fourchettes, Celeste Alías i Manel Fortià i Sara Pi. 

El Festival VinyaSons Ametller Origen ofereix una promoció especial per a les persones titulars del Carnet Amic del Teatre Cal Bolet i l’Auditori de Vilafranca del Penedès: 

.Pavvla, 28/06/19, a les Caves Olive Batllori: 35 % de descompte.
.Felix Rossy Quintet, 5/07/19,  al Celler Clos Montblanc: 25% de descompte.
.Marina Tuset, 13/07/19, al Celler Adernats: 25% de descompte.
.Les Fourchettes, 21/07/19, al Celler Mas Rodó: 20€ de descompte.
.Pavvla, 26/07/19, al Celler Can Calopa de Dalt (Collserola): 25% de descompte.
.Celeste Alias i Manel Fortià, 27/07/09, als Cellers Carol Vallès: 25% de descompte. 
 
La reserva s'ha de fer a: promocions.vinyasons@gmail.com indicant el nom del concert i la quantitat d'entrades que voleu comprar. 
Des de VinyaSons us gestionaran la reserva de les entrades.

Gaudiu de les nits d’estiu amb VinyaSons Ametller Origen! 


Enllaç a http://www.vinyasons.com/

VIJAZZ amb preu especial per al cicle ELLES I EL JAZZ

25/06/2019


El millor jazz arriba de nou a Vilafranca amb el BANC SABADELL VIJAZZ PENEDÈS!

Com a titulars del Carnet d'Amic de Cal Bolet i l'Auditori podreu gaudir d'un preu especial per als concerts del cicle "Elles i El Jazz" que tindran lloc al Claustre de Sant Francesc (C. Sant Pere, 3). 

Preu normal: 13€.  Preu amb el Carnet d'Amic: 11€ (+despeses de gestió). Els amics/gues del Teatre Cal Bolet i l'Auditori rebran una newsletter amb el codi per poder beneficiar-se de la promoció. 

Els concerts d'aquest cicle són:
-Muriel Grossman Quartet (Dia 5 - 21h)
-Elia Bastida & Joan Chamorro Quartet (Dia 6 - 21h) 
-The Sey Sisters (Dia 7 – 20.30h)

Esperem que gaudiu molt de la música d'aquesta nova edició del Vijazz!!!


Enllaç a http://vijazzpenedes.com/

Llegir el teatre nominat als Premis Butaca

20/06/2019

El projecte “Llegir el Teatre”, impulsat pel Departament de Cultura a través del Servei de Biblioteques i pel Teatre Nacional de Catalunya (TNC) ha estat nominat als XXV Premis Butaca en la categoria “Iniciativa per a públics”. Els guanyadors es decidiran a través d’una votació popular online que es tancarà el proper 7 de juliol.

Una iniciativa que vincula teatre i literatura i en la qual la Biblioteca Torras i Bages participa activament a través de la lectura de textos teatrals inclosos dins la programació del TNC i del Teatre Cal Bolet.

“Llegir el teatre” pretén impulsar clubs de lectura sobre textos teatrals a les biblioteques públiques de Catalunya. En els clubs s’hi llegeix i es debaten textos dramatúrgics seleccionats de la programació del TNC amb l’objectiu d’estimular la lectura d’aquest gènere literari així com millorar la formació dels espectadors de teatre. El programa “Llegir el Teatre” també dona eines de suport a les biblioteques públiques per als seus clubs de lectura, nodreix els fons bibliotecaris amb textos teatrals i estimula l’edició dramatúrgica a Catalunya. En aquest sentit, el Servei de Biblioteques facilita els exemplars dels textos a llegir i el TNC dona formació als conductors dels clubs i avantatges als participants que vulguin assistir a les funcions de les obres treballades als clubs.

Des de la seva entrada en funcionament el programa "Llegir el Teatre" ha distribuït en total més de 40.000 exemplars de textos teatrals als lectors dels clubs.

En les categories dels espectacles, han estat nominats algunes de les obres del TNC que es van poder llegir al programa la temporada passada com Els jocs florals de Canprosa (Santiago Rusiñol), La bona persona de Sezuan(Bertolt Brecht) i El gran mercado del mundo (Calderón de la Barca). Els guanyadors de totes les categories s’anunciaran el proper 14 de juliol durant la gala d’entrega dels premis, que es farà al Mercat de les Flors de Barcelona.

Ja podeu votar des de la plataforma dels premis, 'Iniciativa per a públics' abans del 7 de juliol! 


Enllaç a http://premisbutaca.cat/votacions/

Festa de la música

17/06/2019


Amb l’inici de l’estiu se celebra la festa de la Música. És una festa europea i internacional, que actualment, es duu a terme en un centenar de països.

Des de fa uns anys, l’Escola Municipal de Música M. Dolors Calvet i l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès impulsen la Festa de la Música. Volem que la música sigui la principal protagonista d’una jornada festiva, popular i oberta a tothom amb l’objectiu de popularitzar la pràctica musical i familiaritzar a infants, joves i adults amb les diferents maneres d’expressió musical. Es porta la música al carrer perquè la gent pugui gaudir d’aquest dia mentre passeja per la vila.

La Festa de la Música se celebra el divendres 21 de juny, i es tocarà música en diferents punts distribuïts per Vilafranca: 
.Pati del Vinseum (espai per corals i formacions petites de corda, vent,...).
.Capella dels Dolors (espai per corals i formacions instrumentals petites). 
.Carrer del Carme (davant llibreria Sellarés: espai per combos i grups acústics de música moderna). 
.Pl. Campanar (espai per pianistes i música de cambra amb un piano de cua i corals amb piano).
.Pl. de la Constitució (espai per formacions de corda i corals amb piano)
.Pl. de la Vila (espai per a formacions de vent, percussió i grups instrumentals de música tradicional).

Activitats complementàries
.Música ambient a diferents equipaments i serveis de la vila.
Durant tot el dia hi haurà música a diferents espais de la vila per fer ambient.
.Visita i audició d’orgue.
De 18:00h i les 19:00 hi haurà visites i audició a l’orgue de la Basílica de Santa Maria i a l’orgue de l’Església de la Santíssima Trinitat.
.Brave coast presenta Bocaorella
Brave coast presentarà Bocaorella. S’estrenarà a Vilafranca amb concerts insòlits d’Isaac Ulam i Anton Barbeau. A les 21:00h al Palau Baltà (Pl. Jaume, I).
 
La Festa de la Música està organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès a través del Servei de Cultura i l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet.

Festival VinyaSons Ametller Origen

17/06/2019


Arriba una nova edició del Festival VinyaSons Ametller Origen. Des del dia 28 de juny i fins el 8 d’agost veniu a viure les experiències Vinyasons. 

Una combinació de música, vins i gastronomia per gaudir de la màgia de la música en directe d'artistes com Pavvla, Sara Terraza, Felix Rossy Quintet, Guillem Roma, Sara Terraza, Marina Tuset, In Crescendo, Paula Valls, Les Fourchettes, Celeste Alías i Manel Fortià i Sara Pi. 

El Festival VinyaSons Ametller Origen ofereix una promoció especial per a les persones titulars del Carnet Amic del Teatre Cal Bolet i l’Auditori de Vilafranca del Penedès: 40% de descompte en el concert inaugural de la Pavvla si realitzeu la reserva durant les primeres 72 hores (la promoció és vàlida fins a les 23.59h del 19/06/2019).

La reserva s'ha de fer a: promocions.vinyasons@gmail.com indicant el concert de Pavvla i la quantitat d'entrades que voleu comprar.
Des de VinyaSons us gestionaran la reserva de les entrades.

Gaudiu de les nits d’estiu amb VinyaSons Ametller Origen! 


Enllaç a http://vinyasons.com/

Conferència Tosca de Puccini

17/05/2019


La Biblioteca Torras i Bages i l'Auditori Municipal us ofereixen la conferència de l’òpera Tosca de Puccini, a càrrec de Pol Avinyó, musicòleg, crític d’òpera i membre de la direcció del Gran Teatre del Liceu el dia 27 de maig a les 19.00h a la Biblioteca Torras i Bages. 

La xerrada serà una introducció a Tosca i ens proposaran textos recomanats vinculats a Tosca. 
 
Data: dilluns 27 de maig de 19:00. 
Lloc:  A la Biblioteca Torras i Bages
A càrrec de: Pol Avinyó 
Preu: Activitat gratuïta
Informació: https://biblioteca.vilafranca.cat/agenda/tosca-de-puccini

Conferència organitzada per la Biblioteca Torras i Bages amb col•laboració del Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès. 

Aquesta és una activitat “Per saber-ne més!” de la programació d’espectacles professionals del Teatre Cal Bolet i l’Auditori Municipal de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès vinculada a la retransmissió en directe des del Gran Teatre del Liceu de l’òpera Tosca de Puccini.

Una iniciativa que té per objectiu difondre la música i l’òpera a un major nombre de persones i ampliar així la cultura operística programada. 
 
Dia i hora de l’espectacle: 28 de juny a les 22:00h
Lloc: Espai exterior de l’Auditori Municipal de Vilafranca del Penedès
Preu: Gratuït. Places limitades
Més informació a: http://espectacles.vilafranca.cat/


Enllaç a http://https://biblioteca.vilafranca.cat/agenda/tosca-de-puccini
Enllaç a http://espectacles.vilafranca.cat/

Inscripcions als Tallers de Música Tradicional

10/05/2019

Des del dia 20 de maig fins al 3 de juny d'obrirà el període d'inscripcions als Tallers d'Estiu de Música Tradicional. 

Els Tallers es realitzaran a l'Escola Municipal de Música M. Dolors Calvet de l'1 al 5 de juliol amb una oferta formativa de:

Gralla: Jordi Mestres i Jaume Aguza
Timbal: Lluís Giménez 
Flabiol i tambor: Cristina Boixadera
Sac de gemecs: Francesc Sans
Tarota: Daniel Carbonell 
Acordió diatònic: Núria Lozano
Percussió de mà del Mediterrani (pandereta catalana, castanyoles, req -pandereta àrab- i darbuqa -tambor àrab-): Víctor Pedrol

Les classes d’instruments tradicionals es fan tant a nivell grupal com individual. També hi ha l’opció de classes per a grups ja consolidats o amb ganes de formar-ne un. 

L’ edat mínima per la realització dels tallers és de 8 anys.

Les inscripcions s'han de realitzar per internet a http://cultura.vilafranca.cat o http://escolademusica.vilafranca.cat 

Mostra dels tallers
L'acte de cloenda de la Mostra serà el divendres 5 de juliol a les 20.15h a l'Auditori de l'EMM M. Dolors Calvet  on l'alumnat participant oferirà un repertori variat amb tots els instruments que s’han treballat en els diferents tallers.

Per a més informació us podeu adreçar a l’Escola Municipal de Música M. Dolors Calvet (Pl. Penedès, 4) o per telèfon 93 817 37 93 o bé per mail escolademusica@vilafranca.org

Els tallers estan organitzats pel Servei de Cultura i l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet de l'Ajuntament de Vilafranca, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. 


Enllaç a http://escolademusica.vilafranca.cat/
Enllaç a http://cultura.vilafranca.cat/

Vint anys de Mostra de Teatre Infantil i Juvenil de Vilafranca!

08/05/2019


Aquest any estem d’aniversari! Des del 1999 la canalla i el jovent de Vilafranca pugen a l’escenari del teatre per mostrar al públic el que han treballat durant tot el curs escolar.

En aquests vint anys, el Teatre Cal Bolet ha acollit més de 4.500 alumnes i s’hi han fet més de 320 obres teatrals. Tota una experiència teatral que ha estat un luxe compartir: la diversió, el talent, les llàgrimes, els aplaudiments i tot el que s’aprèn quan el teatre obre les portes.

Alguns monitors i monitores amb molta trajectòria a la Mostra de Teatre Infantil i a l’Escena Jove han volgut expressar-nos com ha estat la seva experiència durant aquests vint anys i quina ha estat la clau de l’èxit. 

“Una expressió de sentiments, humor, fets, esdeveniments, casos del dia a dia, inquietuds del jovent. Un recull d'idees. Un poti-poti entrellaçat, amb un raig de cultura, i unes gotes de verí teatral.”

Marta Nogués, directora de teatre de les escoles Cristòfor Metre i Dolors Piera. 

“La proximitat en una de les màximes expressions de l'art. Un espai on els infants i els joves tenen l'oportunitat d'expressar petites i grans aventures. Llarga vida a la Mostra de Teatre i l'Escena Jove! Que continuï l'espectacle, que tothom hi té cabuda. És un luxe experimentar el creixement dels més menuts, pas a pas, damunt dels taulons d'un gran escenari. 
Gràcies a tots i per a tots!”

Carles Casas, autor i director de teatre del col•legi Vedruna-Sant Elies i de les escoles Estalella i Graells, Cristòfor Mestre i Dolors Piera

"He viscut la Mostra de Teatre Infantil i l'Escena Jove de diferents maneres. Com a públic, he gaudit i m'he emocionat. Com a monitora i com a mestra, he après moltes coses, treballant en xarxa amb altres monitors, tècnics, escoles i Ajuntament. El repte: seguir creixent, seguir emocionant, seguir sumant. Per molts anys, mostres! Llarga vida als petits artistes, al Teatre i a la Cultura!"
 
M. Remei Ullate, monitora de teatre del col•legi de Sant Ramon de Penyafort 

"L'olor del maquillatge i la dels focus. Viure tot el que es veu i el que no: l'abans, el durant i el després i confiar-hi. I quan es tanca el teló, assaborir com entre tots ho hem fet possible, notar els bots d'alegria i sentir les frases dels actors: "Ens ha passat ‘ràpid i en volem més!"

Mar Soler, actual monitora de teatre del col•legi  les escoles Sant Josep i Sant Ramon de Penyafort de Vilafranca  

“La Mostra de Teatre Infantil i l’Escena Jove signifiquen una barreja d’emocions i sentiments. El sol fet d’unir tanta gent per una única passió, que és el teatre, em crea una satisfacció molt gran i positiva.”
 
Anna Bonfill, autora dramaturga i directora de l’institut Eugeni d’Ors i de l’escola Dolors Piera


Moltes gràcies per aquests vint anys plens d’emocions! 

Notícies anteriors:    1  2  3...  …  »   

Organitza:

Ajuntament Vilafranca del Penedés

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

Amb la col·laboració de:

Aparcaments saba

© 2019 Ajuntament de Vilafranca del Penedés. Regidoria de Cultura. C/ L’Escorxador, 19-21 - 08720 Vilafranca del Penedès  -   CIF P-0830600-C  -   emailEmpresa
Avís legal  |  Política de privacitat  |  RSS