Auditori Municipal Maria Rosa Juncosa

L'Auditori Municipal és un equipament cultural de nova construcció, dissenyat i construït per acollir concerts i activitats musicals. El mes d'octubre de 2008 es va inaugurar la primera fase de la construcció amb una Sala gran i totes les dependències auxiliars (camerinos, magatzems i espais tècnics). La posada en marxa de la segona fase finalitzaria l'obra amb la sala petita i una zona de serveis a les entitats musicals.

Des del 2022, l'Auditori porta el nom de la pedagoga i divulgadora musical vilafranquina Maria Rosa Juncosa, a proposta de la Polifònica de Vilafranca, que aquell any celebrava el seu 75è aniversari. Maria Rosa Juncosa va morir el 18 d’agost passat a l’edat de 97 anys. El 31 d’agost de 1995 l’Ajuntament de Vilafranca li va reconèixer la seva trajectòria amb l’atorgament de la Medalla de la Vila.

La Sala gran té capacitat per a 484 persones assegudes, disposa d'un escenari de 165 m2 i està dotat d'una campana acústica que permet una bona audició a tota la sala. És una sala accessible i versàtil i compta amb l'equipament tècnic de sonorització, de il·luminació i de mitjans audiovisuals necessaris per desenvolupar-hi concerts de característiques ben diverses.

L'equipament també disposa d'un recinte exterior per a concerts a l'aire lliure.

L'Auditori Municipal és un equipament que està al servei d'entitats, escoles, col·lectius i empreses per dur a terme activitats relacionades amb les arts escèniques i la música.

La Regidoria de Cultura ofereix a través de l'Auditori Municipal una programació d'espectacles professionals, programes i activitats de sensibilització musical, residències de creadors musicals, producció d'espectacles i la campanya d'espectacles per a escoles “Anem al Teatre”, entre altres activitats.

 

AUDITORI MUNICIPAL MARIA ROSA JUNCOSA
Av. Catalunya, núm. 15
08720 Vilafranca del Penedès
[email protected]
https://espectacles.vilafranca.cat
Telèfon: 93 817 53 29 
 

SERVEI DE CULTURA
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C. Escorxador, 19-21
08720 Vilafranca del Penedès
[email protected]
https://cultura.vilafranca.cat
Telèfon: 93 890 04 59