Acte d'agenda

diumenge17octubre '21

Haydn i Mozart. Camerata Penedès

Dates i lloc: 

Diumenge 17 d'octubre de 2021
Auditori Municipal

Horari: 

A les 19.00 h

Organització i contacte: 

Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Camerata Penedès sota la direcció de Lorenzo Coppola i Cristina Esclapez i amb la pianista Cristina Esclapez.

La prolífica col·laboració entre Lorenzo Coppola i Camerata Penedès ofereix al públic una visió lluminosa, divulgativa i teatral de Joseph Haydn a través de la seva genial Simfonia número 53 en Re Major. Per acabar aquest petit homenatge a l’estil galant, oferiran una altra obra de l’últim terç del segle XVIII; el Concert número 27 en Si Bemoll, KV 595 de Wolfgang Amadeus Mozart interpretat per la pianofortista Cristina Esclapez.  

Programa:

Concert per a piano i orquestra núm. 27 en Si Bemoll, Wolfgang Amadeus Mozart

Simfonia n.53 en Re Major, Franz Joseph Haydn

Fitxa artística:

Camerata Penedès

Violins I: Claudia Farrés (concertino), Ernest Martínez, Javi González, Gil Sisquella

Violins II: Paula Sanz, Marina Arrufat, Ruben Méndez

Violes: Gemma PujolNina Sunyer

Cellos: Oriol Prat, Carlos Sánchez

Contrabaix: Felipe Hernán Contreras

Flauta: Anna Pujol

Trompes:  Jorge Navarro,Sebastià Rios

Oboès: Bernat Farreras, Cèlia Tort

Fagots:Clara Canimas, Pau Santacana

Percussió: Miquel Vich

 

Direcció: Lorenzo Coppola

(fotografia: Stephan Lippert)

Després d'haver estudiat clarinet modern, va estudiar clarinet històric al conservatori reial de La Haya amb Eric Hoeprich. Ha col·laborat amb diversos grups especialitzats en la interpretació amb instruments històrics: Freiburger Barockorchester, Les Arts Florissants, La Petite Bande, Orquesta del Siglo XVIII, La Grande Écurie et la Chambre du Roy, Libera Classica.

S'ha interessat per la música de cambra amb músics i grups com: Andreas Staier, Isabelle Faust, Alexander Melnikov, Hidemi Suzuki, Kuijken Quartet, Ensemble Zefiro o Quatuor Terpsycordes.

Ha enregistrat algunes peces significatives del repertori de clarinet com Concert i Quintet de Mozart i Sonates de Brahms.

El 2012 crea, amb la pianista Cristina Esclapez, Ensemble Dialoghi, amb el qual ha enregistrat els quintets de Mozart i Beethoven per als segells d'Harmonia Mundi.

Des del 2004 és professor de clarinet històric a l'Escola Superior de Música de Catalunya.

 

Solista: Cristina Esclapez

Va estudiar piano amb  Ramón Muñoz al Conservatorio Superior de Música de Murcia. Més tard es va traslladar Bèlgica, on va estudiar amb Patricia Montero al Conservatori Reial de Brussel·les.

Entre les seves interpretacions como a solista, cal destacar la Integral de l'obra per a teclat de J. Haydn i el Clavecí ben temprat de J. S. Bach. Malgrat això, sobretot és en l'àmbit de la música de cambra on ha trobat la seva passió i la compartiex amb altres artistes com Vicens Prats, Lorenzo Coppola, Jaime Martín, Julia Gállego, Benoît Fromanger, Philippe Bernold, Branimir Slokar, Michel Becquet, Josep Domènech, Javier Zafra o Vincent Lucas.

En 2006, amb l'estímul de Lorenzo Coppola, s'inicia en la interpretació basada en criteris històrics i comença a tocar pianos del s. XVIII i XIX.

Como a membre de l'Ensemble Dialoghi,  interpreta un ampli repertori i enregistra per a la discogràfica Harmonia Mundi els quintets per a fortepiano i vents de W. A. Mozart i L. van Beethoven. 

S'instal·la a Barcelona el 2010, on comparteix la seva vocació per la música de cambra amb el seu alumnat de l'Escola Superior de Música de Catalunya.

 

Entrades a la venda per internet a partir del 13 de setembre. 
Entrades a la venda a la taquilla del Teatre Cal Bolet, cada dijous de 18 a 20h, a partir del 16 de setembre

Preu anticipada: de 22,00 € a 24,00 €

Preu taquilla: de 24,00 € a 26,00 €

Durada: 1h 30 min. aprox.

Orquestra resident