Acte d'agenda

dijous05octubre '23

El plaer de la tristesa, a partir de Nit de Reis: diari d’una infermera de 14 anys de Ramona Via

Dates i lloc: 

Dijous 5 d’octubre
Claustre de Sant Francesc 

Horari: 

A les 20h

Organització i contacte: 

Ajuntament de Vilafranca

Amb Arnau Puig (adaptació i direcció), Gisela Guitart i Aïna Tomàs (interpretació) 

Ramona Via (Vilafranca del Penedès, 1922 – Girona, 1992) va exercir de llevadora professi¬onalment i va conrear la poesia, la narrativa, la traducció i el periodisme en llengua catalana. Tot i que mai no va abandonar la dedicació a la poesia, va aconseguir el màxim esplendor literari amb la narrativa testimonial que va començar a conrear a la dècada dels seixanta, quan tenia quaranta anys, per retratar una època difícil i uns personatges que viuen les contrarietats del moment.

La novel·la Nit de Reis. Diari d’una infermera de catorze anys, publicada per primera vegada l’any 1966, es presenta en forma de diari personal, concentrat entre l’1 de setembre de 1938 i el 6 de juny de 1939, i encavalca fets, trames i pensaments d’una protagonista que desenvolupa una tasca assistencial solidària amb tota l’enteresa que pot mostrar una noia d’aquesta edat i que s’expressa amb la senzillesa que parla el poble. 

Al cicle Paraules al Claustre reformulem l’obra de teatre que va crear el dramaturg Arnau Puig i la convertim en una lectura dramatitzada inter¬pretada per dues grans actrius de casa nostra. 

Preu: 6 € 

COMPRA LA TEVA ENTRADA