Acte d'agenda

dijous05octubre '23

El plaer de la tristesa, a partir de Nit de Reis: diari d’una infermera de 14 anys de Ramona Via

Dates i lloc: 

Dijous 5 d’octubre
Claustre de Sant Francesc 

Horari: 

A les 20h

Organització i contacte: 

Servei de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca

Reformulem l’obra de teatre que va crear el dramaturg Arnau Puig i la convertim en una lectura dramatitzada inter­pretada per dues grans actrius de casa nostra.

Ramona Via (Vilafranca del Penedès, 1922 – Girona, 1992) va exercir de llevadora professi­onalment i va conrear la poesia, la narrativa, la traducció i el periodisme en llengua catalana. Tot i que mai no va abandonar la dedicació a la poesia, va aconseguir el màxim esplendor literari amb la narrativa testimonial que va començar a conrear a la dècada dels seixanta, quan tenia quaranta anys, per retratar una època difícil i uns personatges que viuen les contrarietats del moment.

La novel·la Nit de Reis. Diari d’una infermera de 14 anys, publicada per primera vegada l’any 1966, es presenta en forma de diari personal, concen­trat entre l’1 de setembre de 1938 i el 6 de juny de 1939, i encavalca fets, trames i pensaments d’una protagonista que desenvolupa una tasca assistencial solidària amb tota l’enteresa que pot mostrar una noia d’aquesta edat i que s’ex­pressa amb la senzillesa amb què parla el poble.

 

(Fotografia Sílvia Poch)

(Fotografia: Marc Sirisi)

Fitxa artística

Autoria: Ramona Via

Adaptació i direcció: Arnau Puig

Interpretació: Aina Tomàs i Gisela Guitart

Data: 5 d'octubre

Hora: 20h

Lloc: Claustre de Sant Francesc

Gènere: Lectura dramatitzada

Idioma: Català

Durada: 60 minuts

Preu anticipada6€

Preu a taquilla 6€

Venda anticipada d'entrades a la taquilla del Teatre Cal Bolet tots els dijous no festius de 18h a 20h, a partir del dijous 14 de setembre.