Veure tota la programació

Notícies

BONES FESTES!

24/12/2018


Tenim a la venda la nova programació (febrer-juny'19) del Teatre Cal Bolet i de l'Auditori Municipal.
Més de 25 espectacles de música, teatre, dansa i familiars!

Us informem que el proper dijous dia 3 de gener  la taquilla del Teatre Cal Bolet estarà oberta, de 18h a 20h, per tal que pugueu fer les vostres compres nadalenques.

I recordeu que també ho podeu fer, sense recàrrecs ni comissions, a través del web: http://espectacles.vilafranca.cat

Per Nadal, regala espectacles!
  


Enllaç a http://espectacles.vilafranca.cat/

Per NADAL, regala ESPECTACLE!

18/12/2018


No saps què regalar per Nadal?
Tenim tots els espectacles de teatre, música, dansa i familiars de la Temporada Febrer - Juny 2019 a la venda. Hi trobaràs e
strenes, propostes diferents i diversitat d'estils! 

Si no vàreu podeu fer la vostra compra d'espectacles els dies de la venda exclusiva per a titulars amb el Carnet d'Amic aquest dijous, dia 20 de desembre de 18h a 20h, obrim les taquilles. I, com és habitual, tindrem obert cada dijous no festiu de 18h a 20h. 

Consulteu l'àmplia oferta d'abonaments on trobareu el que s'ajusta més a les vostres necessitats:
-2/25% - De 2 a 3 espectacles 25% de dte.
-4/35% - De 4 a 6 espectacles 35% de dte. 
-7/50% - 7 o més espectacles 50% de dte. 
-Abona't a la clàssica - 3 concerts * 25€ (inclou El Rèquiem de Mozart i els 2 tastos de Vinseum).
-Abona't a la clàssica - 2 concerts * 18€  (inclou el tast amb Gemma Humet a Vinseum i El Rèquiem de Mozart). 
-Dansòmetre - 2 espectacles *14€ (inclou els 2 espectacles de dansa del Dansòmetre)
-Jove -2/50 - 2 o més espectacles al 50% (exclusiu per a joves fins a 30 anys)

Si preferiu realitzar la vostra compra per internet ja està disponible des del dia 15 de desembre tota la nova temporada d'espectacles. 
 
Recordeu! 
Les entrades adquirides per internet amb descompte del Carnet d'amic es poden imprimir directament i no es necessari passar per taquilla a validar-les.

Teniu tots els detalls al web. 
 


Enllaç a http://espectacles.vilafranca.cat/

Guanyadora de l'abonament per a dues persones de la temporada!

11/12/2018


Núria Albiñana LLoret
va ser el guanyadora de l'abonament per a dues persones de la temporada d'espectacles professionals que es van sortejar entre els titulars del Carnet d'amic de Cal Bolet i l'Auditori, en el marc de la presentació de la nova temporada.

La Núria és amiga de Cal Bolet i l'Auditori des del 2014 amb el número de carnet 888.

Moltes felicitats a ella i a totes les persones que van guanyar entrades d'espectacles!!! 


Enllaç a http://espectacles.vilafranca.cat/

Presentada la temporada febrer'19-juny'19

11/12/2018


Anna Roig & Àlex Cassanyes Big Band Project, Ovelles, Joan Rovira i El Chico de la última fila amb Sergi López conformen la nova programació del Teatre Cal Bolet i de l’Auditori Municipal que es va presentar ahir al vespre.

Les estrenes, la diversitat d’estils de qualitat i l’aposta per  la gent de casa són el segell d’aquesta programació de febrer a juny. 

L’Alcalde Pere Regull, acompanyat del regidor de cultura Raimon Gusi i diversos membres de l’equip de govern va obrir la gala amb gairebé 250 persones al Teatre Cal Bolet que volien conèixer de primera mà l’oferta de teatre, música i dansa. 

El Biel Duran, actor penedesenc, va ser la mestra de cerimònies i va anar desgranant totes les noves propostes del Teatre Cal Bolet i l’Auditori Municipal. 

Un total de 27 espectacles, 21 propostes d’adults: 6 de teatre, 12 de música i 3 espectacle de dansa; i 6 espectacles familiars, 4 organitzats per la Xarxa de Vilafranca i 2 per la Regidoria de Cultura, conformaran aquesta programació diversa i pensada per a tots els públics.

La temporada comptarà amb espectacles i concerts avalats per la seva qualitat i protagonitzats per grans noms de l’escena del país, però també s’aposta per les produccions locals.
L’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, va intervenir en primer lloc i va comentar algunes de les dades :
-La quantitat d’espectacles programats dins  de la temporada 2017-2018: 50 espectacles (37 d’adults i 13 de familiars)
-Un percentatge d’ocupació de gairebé del 75% (4 punts més respecte la temporada passada)
-Participació en el Festival Barnasants i accions amb l’alumnat de les escoles
-Per últim, va agrair a la comissió de programació i al Consell de les Arts Escèniques la seva feina.

L’acte va transcórrer intercalant les explicacions de les novetats amb les intervencions, a mode de petita entrevista, d’alguns dels protagonistes d’aquesta temporada, així com dues actuacions en directe.
Els convidats van ser Anna Roig i Àlex Cassanyes que ens van parlar del seu espectacle La Tendresse que estrena a l’Auditori Municipal; Yago Alonso, director i dramaturg juntament amb Carmen Marfà, ens va presentar l’obra Ovelles que farà la primera parada de la seva gira a Vilafranca; la companyia IT Dansa ens va deleitar amb una petita actuació del seu espectacle In Memoriam; el manipulador Xavi Silveira de Marionetes Nòmades va explicar-nos les seves experiències viscudes a l’Àfrica i a Haiti i com s’han materialitzat en l’espectacle Gri Gri. El públic es va engrescar i va cantar amb el cantautor Joan Rovira que va pujar a l’escenari per interpretar un parell de peces dels seus anteriors treballs. 
La gala va concloure amb l’actuació Un nosaltres abans que un jo de la Big Band Basket Beat Barcelona, una orquestra de pilotes carregada d’energia i creativitat. 

FAMILIARS
La programació familiar de febrer a maig conté 6 espectacles que han estat organitzats per La Xarxa i la regidoria de Cultura.  Teatre, clown, música, titelles i un concert familiar per a nadons seran les diverses disciplines que podrem trobar els diumenges a les 12 del migdia.  El primer dels espectacles serà aquest diumenge 3 de febrer,  L’avi Tonet de la companyia Jordi del Rio.

ADULTS
 
Música
En el camp musical obrirà a la temporada Anna Roig & Àlex Cassanyes Big Band amb La Tendresse, un treball que és un veritable homenatge a la cançó francesa i que s’estrenarà a l’Auditori Municipal de Vilafranca.  El cantautor Marc Parrot ens presentarà Refugi un espectacle íntim i molt personal que té lloc en una iurta i Joan Rovira, en el seu retorn a Vilafranca, ens portarà les cançons del seu tercer disc amb tocs caribenys i festius que, de ben segur, “enganxaran” a tot el públic. 

Per primera vegada Vilafranca participa en el Festival Barnasants amb la programació de dos espectacles: Èric Vinaixa amb el disc Caos a mig camí  i Les Kol·lontai amb Cançons Violetes
La proposta interdisisciplinar que és una fusió escènica i musical amb més de 30 intèrprets sobre l’escenari és Troia, una veritable odissea! amb la companyia Cor de teatre. I, novament, és farà el Canta Gran!, un concert participatiu de corals de gent gran de Vilafranca i rodalies. 
La música clàssica de la temporada serà el Rèquiem de Mozart del Cor de Cambra Francesc Valls sota la direcció del vilafranquí Pere Lluís Biosca i el Tast de Cambra 3 comptarà amb la veu de la Gemma Humet.

El mes de juny obrirem un nou espai musical al Claustre dels Trinitaris amb la programació de l’Alba Carmona. I per primera vegada participem en la iniciativa Liceu a la fresca i la retransmissió de Tosca de Puccini. Una manera d’apropar l’òpera al públic.

Teatre 
La programació teatral presenta un bon cartell amb El chico de la última fila que compta amb un repartiment de luxe amb Sergi López, David Bagés, Míriam Iscla, Anna Ycobalzeta, Arnau Comas i Guillem Barbosa i amb un text de Juan Mayorga. Agnés Mateus i Quim Tarrida ens presenten Rebota rebota y en tu cara explota, una obra que és una reflexió descarnada sobre la violència de gènere i la passivitat social. Flyhard Produccions amb Ovelles és una comèdia que afronta un crisi vital després de rebre una insòlita herència amb Biel Duran, Albert Triola i Sara Espígul com a intèrprets.

Les propostes locals estaran molt presents durant aquesta temporada amb Gri Gri de la companyia Marionetes Nòmades i Arpenaz 4.1 una de les tres peces de les Píndoles. Les Píndoles és un festival de microteatre fora del teatre que es durà a terme al Claustre Sant Francesc. 

Dansa
Dins del marc de la dansa s’oferirà el projecte Dansòmetre on durant 4 dies tindrem espectacles de dansa. It started with a dance/Dancing Graffiti de Katalin Lengyel i Pelegrins de Miquel Barcelona seran els dos espectacles de dansa professional del Teatre Cal Bolet. Celebrarem el dia de la dansa al carrer amb la intervenció de les escoles de dansa de Vilafranca i una masterclass de hip hop amb la companyia Get Bak i el Ritmes solidaris del Teatre Casal que s’han sumat en el projecte Dansòmetre.
 
Sota el segell de Maig jove hem programat dos espectacles adreçats sobretot a públic jove: Big Band Basket Beat Barcelona amb l’espectacle Un nosaltres abans que un jo i A.K.A. (Also Known as) de la Flyhad Produccions, la gran guanyadora dels premis butaca. Dos espectacles per fer pujar l’adrenalina als joves i no tan joves. 

Venda d’entrades i abonaments
Els dies 12, 13 I 14 de desembre de 18h a 20h a Cal Bolet s’obrirà la venda d’entrades a taquilla exclusiva per a les persones titulars del Carnet d’Amic.  A partir del dia 20 de desembre estarà oberta a tothom la venda a través de la taquilla.
La venda per internet d’entrades i d’abonaments serà per a tothom a partir del 15 de desembre.

Abonaments
Continuem amb l’oferta d’abonaments per tal que tothom pugui gaudir dels millors avantatges:
2/25%-.Abonament de 2 o 3 espectacles: 25% de descompte
4/35%- Abonament de 4 a 6 espectacles: 35% de descompte
7/50%- Abonament de 7 o més espectacles: 50% de descompte
Clàssica - 3 concerts (Rèquiem de Mozart i els dos tastos a Vinseum) a 25€
Clàssica - 2 concerts (Rèquiem de Mozart i el tast de cambra amb la Gemma Humet) a 18€
Dansòmetre – 2 espectacles de dansa del Dansòmetre a 14€
Jove-2/50% (fins a 30 anys). Abonament de 2 o més espectacles: 50% de descompte.

Tots els abonaments es poden adquirir per internet, estan oberts a tothom i amb preus més econòmics.
Una altra de les novetats és que les entrades amb descompte comprades per internet requeriran la presentació de l’acreditació corresponent per accedir a sala. No caldrà bescanviar l’entrada a taquilla. 

Tota la programació, informació i novetats de la temporada es pot trobar a la web


Enllaç a http://espectacles.vilafranca.cat/

Venda d'entrades i abonaments (temporada Febrer-Juny'19)

09/12/2018


DIMECRES, DIJOUS I DIVENDRES OBRIM LA VENDA D'ENTRADES I ABONAMENTS NOMÉS PER A VOSALTRES, AMICS I AMIGUES!

Horaris de venda a la taquilla de Cal Bolet
12, 13 i 14 de desembre de 18h a 20h.

Consulteu l'àmplia oferta d'abonaments on trobareu el que s'ajusta més a les vostres necessitats:
-2/25% - De 2 a 3 espectacles 25% de dte.
-4/35% - De 4 a 6 espectacles 35% de dte. 
-7/50% - 7 o més espectacles 50% de dte. 
-Abona't a la clàssica - 3 concerts * 25€ (inclou El Rèquiem de Mozart i els 2 tastos de Vinseum).
-Abona't a la clàssica - 2 concerts * 18€  (inclou el tast amb Gemma Humet a Vinseum i El Rèquiem de Mozart). 
-Dansòmetre - 2 espectacles *14€ (inclou els 2 espectacles de dansa del Dansòmetre)
-Jove -2/50 - 2 o més espectacles al 50% (exclusiu per a joves fins a 30 anys)

A partir del 15 de desembre podreu comprar les entrades i abonaments per internet sense recàrrecs ni comissions!

Les taquilles de Cal Bolet estaran obertes per a tothom a partir del 20 de desembre.

Recordeu!!!
Si compreu amb descompte del Carnet d'amic podreu imprimir-vos l'entrada directament, no caldrà passar per taquilla a validar-la!

Teniu tots els detalls al web. 
 
PER NADAL REGALA CULTURA, REGALA ESPECTACLE!


Enllaç a http://web

Crítica de l'obra Claudia

04/12/2018


MERCEDITAS / CLAUDIA / GUADA

Impactant. Si he de qualificar aquesta obra amb una sola paraula, trio aquesta. Veure i escoltar dalt de l’escenari una dona explicant, amb tanta fermesa, la seva dura i dolorosa vivència personal, no pot deixar indiferent a ningú.

L’obra és un treball excel·lent, començant per la protagonista de la història (mai millor dit) i continuant pel director, intèrprets i altres tècnics. Els tres tempos de l’obra (passat – Merceditas, present – Clàudia i futur – Guada) estan molt ben trobats i els testimonis gràfics emmarquem molt bé la història per tal de fer-la més comprensible, i més propera.

Diumenge no vam anar al teatre a entretenir-nos ni a gaudir, sinó ben al contrari, vam anar a rebre una sotragada emocional. Clàudia no és un espectacle, és un documental, un testimoni vital perfectament adaptat a l’escenari. Claudia ens mostra com es trenca una persona quan, de sobte, se li gira del revés tot el món que coneix. Quan descobreix, només amb 21 anys, que els suposats pares que l’han criat i educat són els botxins dels seus pares biològics. Mentida, engany, decepció, tristesa, dolor, ràbia, ira, menyspreu, incertesa, buidor, por, perdó, desconfiança... Confiança, renaixement, futur...

Clàudia puja dalt de l’escenari i explica al món el que li va passar a ella i a milers de persones com ella. I fets com aquest no poden quedar en res, han de remoure consciències, han d’eradicar la indiferència i han de provocar l’acció. Per a poder reparar el dolor cal, en primer lloc, coneixement, i en segon lloc, justícia.

Claudia ha tingut la sort de conèixer la veritat. A Argentina s’ha fet possible recuperar la memòria històrica, els estaments governamentals han posat mitjans per saber què va passar en un període molt fosc de la seva història. En canvi, en el nostre país, després de 40 anys de dictadura i de 40 més de “democràcia”, encara no se saben moltes veritats. Els milers de casos de nadons robats que hi hagut entre els anys 30 i 90 del segle passat encara estan per investigar, no s’ha pogut treure a la llum gairebé res. No s’ha facilitat aquesta tasca a les famílies i persones afectades. Ans al contrari, tot són traves i dificultats.

La meva germana, robada l’any 1964 a Barcelona, amb 54 anys encara no ha tingut la sort de la Claudia. Ella encara no sap qui realment és, qui són els seus veritables pares i germans. I el més terrible és que, molt probablement, no ho sàpiga mai. Possiblement morirà creient que l’home i la dona que la van acollir després de néixer eren els seus pares. I no va ser així, va ser arrencada dels braços d’una parella jove que se l’estimaven des del primer moment en què la van concebre. I que van haver de marxar d’aquella maleïda clínica amb el dolor de la pèrdua, amb els braços buits, amb el cor trencat. I arrossegant un engany que ja fa més de 50 anys que perdura.

Vull acabar aquest escrit amb un desig: que algun dia la meva germana també pugui explicar al món com se li va usurpar la seva identitat. I que en aquest país es faci justícia.
 
Núria del Campo

PRESENTACIÓ DE LA TEMPORADA!

30/11/2018

Presentació de la nova temporada d'espectacles a Cal Bolet!

Amics i amigues el dilluns dia 10 de desembre a les 20h al Teatre Cal Bolet tindrà lloc l'acte públic de presentació de la nova temporada d'espectacles d'adults i familiars, de febrer a juny'19, del Teatre Cal Bolet i l'Auditori Municipal. 

Durant la gala conduïda per l'actor penedesenc Biel Duran gaudirem de les actuacions en directe de l'Anna Roig & l'Àlex Cassanyes amb la presentació del seu nou espectacle La Tendresse i del cantautor Joan Rovira, entre d'altres. 

A l'apartat d'entrevistes comptarem amb la presència de Joan Yago, coautor de l'obra Ovelles de la Flyhard Produccions, a més d'actors, actrius i companyies que participaran a la nova temporada d'espectacles. 

L'alcalde de Vilafranca Pere Regull i el regidor de cultura Raimon Gusi, acompanyats d'alguns regidors de l'equip de govern, assistiran a l'acte obert al públic, on com ja és habitual hi haurà un sorteig d'entrades i d'un abonament per a dues persones de tots els espectacles de música, teatre i dansa de la temporada de Cal Bolet i l'Auditori. La gala clourà amb una copa de vi gentilesa de Bodegues Pinord.

RESERVEU-VOS LA DATA!

 

Assaig obert per a escolars de Les Quatre Estacions de Vivaldi

23/11/2018


El proper divendres 30 de novembre a l'Auditori Municipal de Vilafranca del Penedès tot l'alumnat que fan tercer de primària de les escoles de la vila gaudiran d'un assaig obert de Les Quatre Estacions de Vivaldi.

Una activitat que s'ha organitzat amb dues sessions, a les 9.30h i a les 11.00h, molt ben acollida pel professorat de les escoles i que ha comptat amb material per treballar prèviament a dins de l'aula. 
 
Les escoles que hi participen són: Escola Dr. Estalella i Graells, Escola Cristòfor Mestre, Escola Pau Boada, Escola Mas i Perera, Escola Dolors Piera, Escola Montagut, Escola Baltà Elias, Col·legi Sant Josep, Col·legi Vedruna-Sant Elies i Col·legi Sant Ramon de Penyafort.

Aquesta audició forma part de les accions Per Saber-ne més! vinculades al concert Les Quatre Estacions de Vivaldi programat per al dia 2 de desembre, a les 7 de la tarda, a l'Auditori. 


Enllaç a http://espectacles.vilafranca.cat/

Notícies anteriors:    1  2  3...  …  »   

Organitza:

Ajuntament Vilafranca del Penedés

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

Amb la col·laboració de:

Aparcaments saba

© 2019 Ajuntament de Vilafranca del Penedés. Regidoria de Cultura. C/ L’Escorxador, 19-21 - 08720 Vilafranca del Penedès  -   CIF P-0830600-C  -   emailEmpresa
Avís legal  |  Política de privacitat  |  RSS