Veure tota la programació

Notícies

Crítica de l'obra Gri-Gri

10/04/2019


Yanina Simon ens ha fet arribar una crítica sobre l'espectacle Gri-Gri que es va representar el passat 22 de març al Teatre Cal Bolet.

"Gri-Gri": un viaje

El espectáculo ‘Gri-Gri’, desde mi humilde y acortado percibir, me ha dejado un viaje lleno de sombras, cuerpo y magia. Ha sido un encuentro cercano con rayos de libertad. 

Atrapada en una historia que invita a ir más allá del género de las marionetas, más allá de un continente, es una historia que se podría ubicar en otra realidad. Deseo enormemente que se manifieste la magia que vive en cada ser humano y así ser libres, todos.

Yanina Simón

PRESENTAT EN RODA DE PREMSA EL FESTIVAL DANSÒMETRE DEL 2019

09/04/2019


La segona edició del festival Dansòmetre se celebrarà a Vilafranca des del dia 26 d’abril al 3 de maig amb una oferta àmplia d’activitats amb l’objectiu de donar pes a la dansa com a disciplina de consum cultural i generar públics nous, a banda de crear un espai compartit on el públic ja avesat a la dansa trobi propostes interessants.

El Festival neix amb l’impuls d’apropar la dansa a la ciutadania aplegant un projecte de llarg recorregut, com ha estat des de fa anys la celebració del Dia de la Dansa als carrers de Vilafranca i els espectacles professionals de dansa que es programen al teatre Cal Bolet.

Cada any es convida a una coreògrafa o un coreògraf que juntament amb ballarins i ballarines de les diverses escoles de dansa de Vilafranca creen un espectacle nou que es presenta al públic en el marc del festival. Aquest any comptem amb el coreògraf Miquel Barcelona i el seu espectacle Pelegrins. Barcelona és un artista multidisplinari amb molta experiència professional en el món de la dansa i les arts escèniques.

Un Festival que enguany aplega dos espectacles professionals – It started with a dance / Dancing Graffiti i Pelegrins-, actuacions al carrer de les escoles professionals de la dansa i amateurs,  masterclass de swing i de hip -hop, ballada de swing i el projecte ritmes solidaris organitzat des del Teatre Casal.

Vine a festival de Dansa de Vilafranca. Gaudeix del Dansòmetre!

Tu potser encara no ho saps, però la dansa existeix en tu, tot el temps. Només cal escoltar, mirar i sentir.”
Jacqueline Robinson


Enllaç a http://espectacles.vilafranca.cat/

RÈQUIEM: ASSAIG OBERT PER A ESCOLARS

28/03/2019


Divendres, 5 d’abril a l'Auditori Municipal es farà un assaig obert del Rèquiem de Mozart per a estudiants de secundària de Vilafranca del Penedès. 

218 alumnes dels instituts Milà i Fontanals i Eugeni d'Ors tindran la sort de viure l’assaig general del Rèquiem de Mozart. Una oporunitat per viure de prop la potència de la música, en aquesta ocasió gràcies al bon ofici d’una orquestra creada per a l’ocasió amb els músics de les darreres temporades de clàssica a l’Auditori, el Cor Francesc Valls, Joanthan Carbó a l’orgue i Pere Lluís Biosca a la direcció.
 
Una activitat gratuïta, amb places limitades, que requeria inscripció prèvia de les escoles de Vilafranca.
 
CONCERT
El concert Rèquiem de Mozart està programat per al diumenge 7 d'abril a les 19h a l'Auditori de Vilafranca i comptarà amb una presentació a càrrec de l'escriptor Jordi Llavina. 

Una activitat emmarcada en el Festival VilaPensa.  
 
Organitza: Servei de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès 


Enllaç a http://espectacles.vilafranca.cat/

El Rèquiem de Mozart amb Pere Lluís Biosca a L'Agrícol

26/03/2019


Dins el cicle “A l’agrícol parlem de música”, el músic i director Pere Lluís Biosca serà el ponent de l’audició comentada del Rèquiem de Mozart que tindrà lloc el divendres 5 d’abril a les 8 del vespre a l’Agrícol.

Aquesta obra serà interpretada el diumenge 7 d’abril a les 19h a l’Auditori Municipal de Vilafranca per una orquestra formada per músics de les darreres temporades de clàssica a l’Auditori, Jonathan Carbó a l'orgue i el Cor Francesc Valls, actualment dirigit per Pere Lluís Biosca.

Els assistents a la xerrada podran gaudir de la promoció 2x1 per assistir al concert.

La xerrada s’emmarca en el conjunt d’activitats del Vilapensa. 

Biografia 
Considerat com un dels directors catalans dedicat a la música vocal amb més projecció, Pere Lluís Biosca manté una intensa tasca com a director titular de diverses formacions i com a pedagog de la direcció coral. Nascut a Vilafranca del Penedès el 1977, es formà a Barcelona amb Mireia Barrera, Josep Vila i Pierre Cao, i a Hèlsinki amb Matti Hyökki.

El seu interès per la música antiga el portà a crear La Xantria, un grup vocal dedicat a la recuperació i interpretació del repertori català anterior al segle XIX amb qui ha realitzat dos enregistraments per a Musièpoca sobre la música inèdita de Josep Mir i Llussà i Tomàs Milans i Godayol. Cal destacar que el disc dedicat a la música de Josep Mir i Llussà amb La Xantria i Vespres d’Arnadí va rebre el premi Museé d’Or al millor enregistrament europeu de l’estiu de l’any 2011, entre d’altres.

Com a director, també ha participat al Gran Teatre del Liceu preparant les parts corals de diverses produccions com, per exemple, Hagman hagman de L. Balada.

Actualment, és director titular des de la seva fundació del Cor de Cambra ARSinNOVA, amb qui ha rebut nombrosos premis – Premi Nacional de Cant Coral (Gijón, 2013) -, del Cor de Cambra Francesc Valls de la Catedral de Barcelona i del Cor d’Homes d’Igualada.
És professor de l’Escola Superior del taller de Músics i dels Cursos de Direcció que organitza la Federació Catalana d’Entitats Corals.

L’assistència a les sessió és gratuïta i finalitzarà amb una copa de cava per a tots els assistents.


Enllaç a http://lagricol.blogspot.com/

CELEBREM EL DIA DEL TEATRE AMB DESCOMPTES ESPECIALS!

25/03/2019


El proper dimecres 27 de març és el DIA MUNDIAL DEL TEATRE. 

Des del Teatre Cal Bolet i l'Auditori Municipal ho volem celebrar amb vosaltres, amics i amigues. Per això, us oferim un descompte especial i exclusiu del 50% dels espectacles que resten de la temporada, només per internet, i durant tot el dia 27 de març.

Els espectacles i concerts amb descompte especial són:

- Rèquiem de Mozart. Cor de Cambra Francesc Valls.

- It started with a Dance/Dancing Graffiti.

- Pelegrins.

- Joan Rovira. Dies millors

- Big Band Basket Beat Barcelona. Un nosaltres abans que un jo

- Píndoles. Arpenaz 4.1. Ambulantis. Jo, desconegut.

- Alba Carmona.

Com funcionarà?
Aquests espectacles tindran activat el descompte especial "DIA DEL TEATRE AMICS 50%" per internet NOMÉS el dimecres 27 de març. 

Recordeu!  Només del 27 de març i per internet! 

Aquesta és una promoció exclusiva per a les persones titulars del Carnet d'Amic de Cal Bolet i l'Auditori! 

CELEBREM EL DIA DEL TEATRE AMB VOSALTRES! 


Enllaç a http://espectacles.vilafranca.cat/

Les jornades Soc Autor arriben a Vilafranca: QUÈ NECESSITO PER TIRAR ENDAVANT EL MEU PROJECTE MUSICAL?

25/03/2019


L'Escorxador acollirà una taula rodona amb autors consolidats i professionals del sector i que té per objectiu orientar aquells artistes que vulguin impulsar els seus projectes musicals.

Tirar endavant un projecte musical no és feina fàcil. Cal treballar unes cançons, un directe, trobar els músics adequats, la sonoritat idònia, unes lletres que generin alguna reacció a l'oient... Però tot això no és suficient. També són necessaris companys de viatge en el terreny no estrictament artístic: una discogràfica, un management, algú que gestioni la comunicació...

De tota aquesta vessant i sota el títol Què necessito per tirar endavant el meu projecte musical? tractarà la taula rodona que se celebrarà el proper dijous 11 d'abril a l'Escorxador de Vilafranca.

PONENTS CONVIDATS:
-Anna Roig, cantant
-Núria Segovia, responsable d'activitats a la Casa de la Música de Terrassa i productora d'esdeveniments a Vesc
-Carles Tenesa, 'Litus', membre de Propaganda pel Fet!, una de les discogràfiques i empreses de management més destacades de Catalunya.

L'acte s'emmarca dins el programa Soc Autor, un projecte de la Fundació SGAE, La Tornada i les Cases de la Música que en aquesta ocasió suma també la complicitat del Teatre Cal Bolet i l'Auditori Municipal de l'Ajuntament de Vilafranca per dur a la ciutat una sessió formativa que vol ser una eina d'ajuda per a autors emergents a l'hora de tirar endavant els seus projectes musicals.

Què em pot aportar una discogràfica? I una empresa de comunicació? I de booking? Necessito un management? Com el trobo? Com puc saber si les persones amb qui treballo són les idònies? Molt possiblement aquestes -i moltes altres- preguntes han passat pel cap de tot músic que comença. Per això, el debat comptarà amb autors ja consolidats i diversos professionals del sector per abordar el funcionament de la indústria musical i com relacionar-t'hi com a músic.

Es tractarà d'un debat obert, que donarà veu al públic i en què també s'abordarà l'autogestió i la reflexió sobre quins de tots aquests companys de viatge són realment necessaris i quines tasques poden assumir, o no, els propis músics.

Sobre el Soc Autor
La iniciativa Soc Autor posa en primera línia la feina de l'autor per dotar-lo d'eines, oferir-li assessorament i formació, i afavorir un intercanvi d'experiències a través del treball en xarxa.

L'objectiu de Soc Autor és, novament, promoure el fet autoral, reconèixer la tasca d'aquest col•lectiu i enriquir-lo en coneixements.

DIJOUS, 11 D'ABRIL DE 2019
20.00 h
L'Escorxador (C/ Escrxador, 21. 08720 Vilafranca del Penedès)

Entrada gratuïta

Organitza: Fundació SGAE, La Tornada, Cases de la Música i Ajuntament de Vilafranca

ATENCIÓ!!! Places exhaurides a l'assaig obert d'Ovelles

20/03/2019


PLACES EXHAURIDES!!!

El Teatre Cal Bolet ha exhaurit l'assaig obert de l'obra Ovelles de  la companyia Flyhard Produccions per al dissabte 30 de març, a les 19.15 hores, al Teatre Cal Bolet. 

Una proposta gratuïta i exclusiva, amb aforament limitat, per a titulars del Carnet d'Amic que requeria una inscripció prèvia.

L'acte comptarà amb una introducció a càrrec de la Clara Cols i l'assaig obert de l’obra sencera amb els intèrprets Biel Duran, Albert Triola i Sara Espígul sota la direcció de Carmen Marfà i Yago Alonso

L'obra Ovelles, amb les entrades exhaurides, es representarà el diumenge 31 de març a les 19.00h al Teatre Cal Bolet.


Enllaç a http://espectacles.vilafranca.cat/

VilaPensa "A la recerca de la felicitat"

15/03/2019


VilaPensa és un festival del pensament, un projecte obert al coneixement, a la cultura i a les ciències, a l’humanisme en general, divulgatiu, transversal, amb vocació d’arribar i de mobilitzar tothom, sigui quina sigui la seva procedència, educació o manera de viure. 

En aquesta segona edició del VilaPensa, que es celebrarà del 2 al 7 d'abril, el fil temàtic i transversal de tots els actes és “A la recerca de la felicitat”. 

Us convidem a participar-hi!

Consulta tota la programació del Festival a: 


Enllaç a http://vilapensa.cat/

Notícies anteriors:    1  2  3...  …  »   

Organitza:

Ajuntament Vilafranca del Penedés

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

Amb la col·laboració de:

Aparcaments saba

© 2019 Ajuntament de Vilafranca del Penedés. Regidoria de Cultura. C/ L’Escorxador, 19-21 - 08720 Vilafranca del Penedès  -   CIF P-0830600-C  -   emailEmpresa
Avís legal  |  Política de privacitat  |  RSS