Veure tota la programació

Notícies

Intervencions de millora en els edificis municipals de Cal Bolet i l’Auditori

11/07/2018


Millores al Teatre Cal Bolet
Aquest dilluns va començar la intervenció de millora en l’edifici municipal del Teatre de Cal Bolet. En aquest cas, es fa una intervenció sobre les façanes que donen al carrers Cal Bolet Bolet i Migdia. En aquest sentit, es pinta i s'arreglen els forats generats per la climatologia (pluja i vent, sobretot) de tota la façana. El color triat ha estat una barreja de color vi i terra, i les portes seran de la mateixa tonalitat verda que en l’actualitat.
La intervenció va començar el passat dilluns i està previst que duri unes 3 setmanes aproximadament. Per aquest motiu, es tallarà el trànsit fins al proper dimecres dia 18, al c/Migdia, entre el carrer del Casal i el de Cal Bolet, en horari de 8h a 14h.
 
Millores a l’Auditori Municipal de Vilafranca
D’altra banda, també s’ha aprofitat els mesos de menys activitat a l’Auditori -juliol i agost- per fer-hi treballs de millora. En el cas d’aquesta instal·lació, es realitzarà el canvi d’una part de la coberta per arranjar el problema de filtracions existent. Aquesta intervenció està valorada en 40mil euros aproximadament.

Així mateix, en breu s'iniciarà el canvi de l'equip de so. En aquest cas el canvi correspon a tota l’estructura -altaveus, monitors, equip de control i instal·lacions elèctriques-, i suposa una inversió de 120 mil euros aproximadament.


El Teatre Cal Bolet i l’Auditori tanca la temporada amb 24.648 espectadors

11/07/2018


El Teatre Cal Bolet i l’Auditori ha finalitzat la temporada 2017/18 amb un total de 24.648 espectadors. D'aquests, 10.592 han gaudit de la programació professional estable de música, teatre, dansa i de familiars. 
Pel que fa als espectacles de la programació educativa, s'ha registrat una assistència de 14.056 espectadors als diferents programes: Mostra de Teatre, Escena Jove, Cantània, Sona a cinquè! i Anem al Teatre de la Diputació.

Programació professional
La temporada estable 17-18  ha presentat 54 espectacles, d’adults 41 representacions i 13  funcions de familiars. Una àmplia oferta d'espectacles de tots els gèneres, com ara teatre, música clàssica, música amplificada, dansa, circ, òpera, clown i màgia.  

La mitja d’espectadors ha estat de 196 per funció que representa un 71,16% d’ocupació.

La venda anticipada, a taquilla i per internet augmenta any rera any, ja que la temporada 2016-2017 era del 76,51% i en aquesta temporada és del  85,38% sobre el total d’entrades venudes. Una xifra que s’incrementa al 86,6% en els espectacles de la programació d’adults. 
Pel que fa a les entrades comprades en el marc de la modalitat d’abonaments han estat de 1810, unes 609 entrades més que la temporada passada. Els abonaments que s’ofereixen contemplen diferents opcions i permeten amplis descomptes adaptats a les necessitats del públic.

També ha augmentat la xifra d’amics i amigues de Cal Bolet i l’Auditori que ja arriba a 3.840 persones

Per concloure, 248 persones en risc d’exclusió social amb gaudit de l’oferta d’espectacles de Cal Bolet i l’Auditori gràcies al programa Apropa Cultura. 

La programació de la temporada d’espectacles de Cal Bolet i l’Auditori  ha estat organitzada per l’Ajuntament de Vilafranca i la de la programació familiar ha estat coorganitzada amb La Xarxa de Vilafranca. 

Ha comptat amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona. També ha comptat amb la col•laboració de l’Agrícol, l’EMM M. Dolors Calvet, Pinord, VINSEUM, La Taverna de Vinseum, Recomana, La Biblioteca Torras i Bages, Forcat, les llibreries La Cultural i l’Odissea. La seva col·laboració ha fet possible la qualitat, varietat i accions de suport a la programació de tots els nostres espectacles, activitats i programes. Dos dels espectacles han estat organitzats dins del marc del VilaPensa. 

Resultat de la consulta sobre la normativa

03/07/2018


Una consulta entre els Amics de Cal Bolet i l’Auditori avala la normativa que limita l’edat d’accés als espectacles per a adults

La darrera temporada va programar un total de 13 espectacles de diferents disciplines artístiques adreçades al públic familiar.

L’Ajuntament de Vilafranca ha fet una consulta entre els Amics de Cal Bolet i l’Auditori sobre la normativa que limita l’accés als infants de 0 a 5 anys als espectacles per a adults. El servei de Cultura revisa periòdicament la seva normativa d’accés als espectacles, que es va redactar per tal de garantir el gaudi dels espectacles que s’hi representen.
 
A la consulta es va sotmetre a votació ciutadana l’article que fa referència a l’accés de menors als espectacles amb aquest contingut: “Als espectacles per a públic adult no està permesa l’entrada d’infants de 0 a 5 anys, es permet l’entrada als de 6 a 15 anys acompanyats d’un adult i amb el compromís d’aquest de respectar el desenvolupament de l’espectacle. Els joves a partir de 16 anys poden accedir a qualsevol espectacle de la programació si no s’especifica el contrari”. 

Un cop finalitzada la consulta, amb una alta participació de 196 persones, el resultat ha estat, amb un 59% de vots, el de mantenir l’actual normativa, enfront del 41% que aposta per la introducció de noves fórmules d’aplicació de la normativa en relació a l’accés d’infants de 0 a 5 anys als espectacles per a adults.

La participació es premiava amb el sorteig d’una entrada doble per a un dels espectacles de la propera temporada del Teatre Cal Bolet i l’Auditori Municipal, un premi exclusiu per a titulars amb el Carnet d'Amic. El nom de la persona guanyadora es donarà a conèixer el dia de la presentació de la temporada d’espectacles 2018-2019.  

Moltes gràcies per la vostra participació!

Més presència a les xarxes socials

03/07/2018

El Teatre Cal Bolet i l'Auditori Municipal hem aixecat el teló de Twitter i d'Instagram. 

A partir d'ara ens trobaràs a:

-Twitter i Instagram: @espectaclesvila

També estem presents als canals de comunicació:

-Facebook Cal Bolet: teatre.calbolet
-Facebook de l'Auditori: auditori.vilafranca

Et convidem a seguir i a recomanar les nostres xarxes socials!

VIJAZZ amb preu especial per ELLES I EL JAZZ

18/06/2018


El millor jazz arriba de nou a Vilafranca amb el BANC SABADELL VIJAZZ PENEDÈS!

Com a titulars del Carnet d'Amic de Cal Bolet i l'Auditori podreu gaudir d'un preu especial per als concerts del cicle "Elles i El Jazz" que tindran lloc a l'Espai Cava situat al Claustre de Sant Francesc (C. Sant Pere, 3).

Preu normal: 13€.  Preu amb el Carnet d'Amic: 11€.

Els concerts d'aquest cicle són:
-Eva Fernández Trio (Dia 6 - 21h)
-Myriam Swanson Magnolia (Dia 7 - 21h) 
-Saphie Wells & The Swing Cats (Dia 8 - 20h)

Per poder obtenir aquest descompte heu d'adquirir les entrades a les taquilles del Vijazz situades a la Rambla de Sant Francesc i us heu d'acreditar amb el Carnet d'Amic i el vostre DNI.

Descompte subjecte a la disponibilitat d'entrades.  Aforaments limitats.

Esperem que gaudiu molt amb tota la música que aquest cap de setmana ens ofereix el BANC SABADELL VIJAZZ PENEDÈS!


Enllaç a http://vijazzpenedes.com/

Promoció especial Festival Vinyasons

11/06/2018


El Festival VinyaSons Ametller Origen organitzat per l'Orquestra de Cambra del Penedès ofereix una promoció especial per a les persones titulars del Carnet Amic del Teatre Cal Bolet i l’Auditori de Vilafranca del Penedès.

Una combinació de música, vins i gastronomia per gaudir de la màgia de la música en directe d'artistes com Judit Neddermann, Nuria Graham, Quartet Melt + Hanfris Quartet, Paula Valls, Gemma Humet, In Crescendo i Marco Mezquida. 

Aprofiteu el descompte del 25% de descompte en la compra d'entrades si teniu el carnet d'Amic de Cal Bolet i de l'Auditori.

Gaudiu de l’experiència VinyaSons Ametller Origen! 


Enllaç a http://www.vinyasons.com/

ÈXIT DEL SEGON ESCENARI SECRET CONVOCAT PEL TEATRE CAL BOLET I L’AUDITORI MUNICIPAL

22/05/2018


Una iniciativa que facilita una experiència cultural més enllà de la música i la dansa, on el lloc, la sorpresa, el tracte personalitzat i la proximitat també juguen un paper molt important.

El Teatre Cal Bolet i l’Auditori Municipal de Vilafranca del Penedès amb el suport de la Diputació de Barcelona i de Bodegues Pinord van dur a terme el passat divendres i per segon any l’ESCENARI SECRET, un premi al seu públic.

Tot va començar amb la convocatòria, que prèviament s’havia fet al públic més fidel a la programació d’espectacles professionals de cal Teatre Cal Bolet i de l’Auditori Municipal. El punt de trobada era a les 20.45h al Teatre Cal Bolet i cada assistent podia convidar a una altra persona que habitualment no anés al Teatre ni a l’Auditori.
Ningú no sabia on anava ni què anava a veure i, precisament, aquest és un dels atractius de l’Escenari Secret: el factor sorpresa.

Finalment es va desvetllar el misteri. Es va acompanyar al públic a l’Edifici de l’Enològica on van poder veure la representació de dos espectacles.
En primer lloc el públic va assistir a l’espectacle de dansa, De Norte a Sur de la companyia Colectivo Ache protagonitzat per les ballarines Helena Canas i Maria de Acha.  Una peça de dues dones que es reflecteixen l’ una en l’altra i on les seves accions s’influencien mútuament. Una obra plena de força i moviment.

Seguidament el regidor de Cultura, Raimon Gusi va agrair l’assistència del públic assistent a la vesprada convidant a una copa de cava mentre es podia visitar el soterrani de l’Enològica, una instal•lació gens coneguda per al públic vilafranquí.

Paula Valls va ser l’encarregada d’obrir l’espectacle de música amb un repertori del seu disc I am, un disc més intimista i on els silencis també parlen. Paula és una jove cantant i compositora que es perfila com una estrella emergent de la música negra.

Acabades les actuacions es va oferir un refrigeri amb vins de les Bodegues Pinord, celler col•laborador. 

Així va cloure el segon Escenari Secret que va ser agraït i  valorat de manera molt positiva per tot el públic.

Crítica teatral de Ragazzo. Autoria Rosa Gispert Magarolas

09/05/2018


Ragazzo:
una obra de teatre per recomanar. (Rosa Gispert Magarolas)

El passat divendres dia 23 de març, vaig tenir la sort de presenciar una de les millors posades en escena que he vist al teatre de Cal Bolet: Ragazzo. La representació d’aquesta obra va coincidir en una jornada trista, la de la nova onada de repressió contra l’independentisme català, amb l’empresonament d’una part molt important del seu govern, democràticament escollit el 2015. La força d’aquesta obra va ser un bon contrapunt a la tristesa i la indignació que havien provocat els empresonaments i que molt ciutadans de Vilafranca van expressar en una sentida manifestació pels carrers de la vila. 

Ragazzo està basada en uns fets reals que van passar a Gènova, Itàlia, entre el 20 i el 22 de juliol de l’any 2001, en ocasió d’una cimera mundial del G8 (la reunió dels països més rics del mon). Per hostatjar els grans poders econòmics mundials, la policia va blindar el centre de la ciutat amb tres àrees de seguretat que ni els propis veïns podien traspassar sense la seva autorització. Els grups d’activistes antiglobalització (com es coneixien llavors)  van organitzar diverses protestes pacífiques, majoritàriament performances i parodies per ridiculitzar i qüestionar que el poder econòmic pogués estar per damunt de la democràcia i els drets dels ciutadans. Era la Itàlia de Berlusconi i s’hi van aplegar més de 300.000 manifestants arribats de tot el món per protestar. El dia 20 de juliol un noi de 23 anys Carlo Giuliani, queia mort abatut per dos trets de la policia, una mort que no es va acabar d’aclarir mai.

Per si voleu saber més coses del que va passar, aquí va l’enllaç d’un del textos que vaig trobar:  http://www.cadtm.org/Genova-15-anos-desde-las-grandes

El text de l’obra de teatre ha estat curosament treballada pel que fa a allò que va passar, en la mesura del que es va poder esbrinar, i al protagonista. També és un retrat en homenatge, no tant sols al noi que va morir, sinó a tota una generació que es va mobilitzar per lluitar contra els abusos dels grans poders econòmics al mon. La seva directora, Lali Álvarez, juntament amb tot l’equip varen obtenir informació de primera mà. Tant de la família del Carlo, com d’algunes de les persones que hi van participar i d’ella mateixa, que durant aquells anys va tenir relacions properes amb aquell moviment. La posada en escena em va agradar molt. L’escenari està ambientat a l’interior de la casa on viu del noi, però gaudeix d’innombrables recursos, que fan que l’escena es vagi transformant segons les necessitats de l’obra. Així, un taula es pot convertir en el contenidor d’una barricada o en el carrer per on avança el noi, gràcies als jocs de llums i moviments del actor, que van redibuixant a la nostra imaginació l’espai on es desenvolupa l’acció.

L’actor d’aquesta obra, Oriol Pla mereix un punt i apart. Sembla realment que hagi estat escrita per a ell o millor dit que a mesura que ell l’ha anat representant, l’obra s’hagi anat reescrivint. De fet, crec que en el col•loqui es va comentar una cosa així. L’Oriol té una gran força interpretativa. Omple l’escenari només llevar-se del llit (així comença l’obra), manté l’espectador enganxat als seus moviments i, com a bon professional, disposa d’una gran quantitat de recursos tècnics. Em va entusiasmar. Sembla que quan puja a l’escenari, entra dins del personatge i ho dona tot. Ho gaudeix, i la veritat és que dona gust de veure’l actuar. 

Finalment voldria dir que em va semblar molt interessant la possibilitat del col•loqui després de la representació. Dona l’oportunitat de conèixer l’equip de prop i poder saber més del procés de creació. La meva enhorabona a la companyia i als programadors.  


Enllaç a http://www.cadtm.org/Genova-15-anos-desde-las-grandes

Notícies anteriors:    1  2  3...  …  »   

Organitza:

Ajuntament Vilafranca del Penedès

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

Amb la col·laboració de:

Aparcaments saba

© 2018 Ajuntament de Vilafranca del Penedès. Regidoria de Cultura. C/ L’Escorxador, 19-21 - 08720 Vilafranca del Penedès  -   CIF P-0830600-C  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS